Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be

Érintkezésmentes Volánbusz jegyvásárlás? Válaszd a Simple appot!

Mondj búcsút a sorban állásnak, amikor a Volánbusz járataira szeretnél menetjegyet váltani. Ha útnak kell indulnod, válaszd az érintkezésmentes jegyvásárlást, használd a Simple alkalmazást!

 

Volánbusszal utazol a célállomáshoz?

Ha nem szeretnél a jegypénztárnál sorban állni, és ha felszálláskor a papírbérlet helyett inkább a mobilod képernyőjét mutatnád fel, akkor itt az idő, hogy kipróbáld a mobiljegy vásárlást a Simple alkalmazással! Az appban a Volánbusz és további vidéki szolgáltatók járataira is vásárolhatók menetjegyek és bérletek.

 

Többé nem kell a jegypénztár felé venned az irányt!

A Simple app segítségével mobiljegyedet bárhol, bármikor megvásárolhatod érintkezésmentesen, fizetéshez pedig az alkalmazásban elmentett bankkártyádat is tudod használni. Ez által a vásárlást pillanatok alatt letudhatod, akár a buszmegállóban* is. Helyi és helyközi menetjegyek és bérletek vásárlására is van lehetőség, illetve a különböző bérlettípusok (összvonalas, kombinált), valamint kedvezmények (tanuló, nyugdíjas) is elérhetőek. Szép sorban mindent be tudsz állítani: helyközi mobiljegy esetén például az út hosszát kell megadnod kilométerben (ennek meghatározásában segít a menetrendek.hu oldal), ha pedig csak később fogsz utazni, akkor az érvényességi időt is módosíthatod.

Az alkalmazás előnye az is, hogy emlékeztetőt küld a bérlet lejártakor. Ha az „Újravásárlás” gombra kattintasz, nem kell megint mindent beállítanod, így tényleg csak néhány gyors érintés a mobilodon, és meg is van az új bérleted.

 

A mobilod a kezedben van…

…így, ha a Simple mobiljegyet választod, felszálláskor nem jelent többé gondot, hogy nem találod a táskádban a jegyedet vagy a bérletedet. Ehelyett mobiljegyedet kiválasztva nyomj a „Kódbeolvasás felszálláshoz” funkcióra az alkalmazásban, majd olvasd be telefonod kamerájával a busz ajtajára vagy a sofőrfülkére felragasztott kódot (a QR kódhoz hasonlatos). A képernyőn megjelenő egyedi animációt mutasd fel a sofőrnek – a jegyet ezzel érvényesítetted is! Ha jön az ellenőr, akkor a „Felmutatás ellenőrnek” gombot kell választanod, hogy leolvashassa a megjelenő jegykódot.


* A frissen vásárolt termékek néhány típusa (jellemzően a napijegyek, bérletek) a vásárlástól számított 2 perc múlva válnak érvényessé. Addig a „Még nem érvényes” menüpontban találod meg őket.
Forrás: Simple.hu