Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be

Kódbeolvasás felszálláskor? Így működik a Volánbusz-mobiljegy

Ha nem szeretnél többet jegypénztárban sorban állni, és szívesen kipróbálnád, milyen telefonos kódbeolvasással felszállni a buszra, vásárold meg jegyedet a Simple appban! 

Az alkalmazásban a Volánbusz és további vidéki szolgáltatók járataira is vásárolhatsz menetjegyeket és bérleteket.

Mobiljegyedet bárhol, bármikor megvásárolhatod, mutatjuk, hogyan!

A „Mobiljegy” menüpontba lépve az „Új jegy vásárlása” gombra kattints! Először válaszd ki a várost, vagy szolgáltatót a listából! A „Termék típusa” legördülő lehetőségei közt helyi menetjegy és helyi bérletopciókat találsz – az adott közlekedési szolgáltatók elérhető jegy és bérlettípusait (összvonalas, kombinált), illetve kedvezményei (tanuló, nyugdíjas) az alkalmazásban is elérhetőek.

Ha helyközi menetjegyet vagy bérletet szeretnél vásárolni, ezt a kategóriát szintén a „Város/Szolgáltató” listában találod – itt fontos megemlíteni, hogy helyközi jegyek esetében nem az induló- és célállomást kell megadnod, hanem hogy hány kilométert fogsz utazni. A pontos távolság meghatározásában a menetrendek.hu oldal segíthet. Ha csak később utazol, beállíthatod, mikortól legyen érvényes a bérleted. Ha nem állítasz be egy dátumot vagy időpontot, a vásárlást követően két perc elteltével indul az érvényessége. A menetjegy érvényessége minden esetben a járműre való felszállás alkalmával, a QR-kód beolvasásakor veszi kezdetét.

Felszálláskor ennyi a teendőd

Buszra szálláskor bizonyára szemet szúrt már a kihelyezett, QR-kódhoz hasonlatos kis jel – a mobiljegyed érvényesítéséhez ezt a kódot kell beolvasnod a „Kódbeolvasás felszálláshoz” funkcióval. Telefonod kameráját irányítsd a kódra – ez kvázi az érvényesítési folyamat, telefonod képernyőjén ezt követően egy egyedi animáció jelenik meg, amelyet a sofőrnek kell felmutatnod. Ami még fontos, hogy a kód leolvasásához aktív internetkapcsolat szükséges.

Ide kattints, ha menet közben ellenőrzik a jegyeket

Ilyenkor az érvényes mobiljegyet megnyitva a „Felmutatás az ellenőrnek” gombra kattints. Ekkor a mobiljegy egyedi jegykódja jelenik meg a képernyőn – az ellenőr ezt olvassa be saját készülékével. A kód minden mobiljeggyel kapcsolatos infót magában foglal, tehát az ellenőr készüléke kijelzi majd, hogy bérlet esetén milyen igazolványszámot adtál meg vásárláskor. Ezt az igazolványt tehát mindig tartsd magadnál, hogy ellenőrzéskor fel tudd mutatni!

További részleteket a Simple Mobiljegy szolgáltatásáról itt találsz.

TÖLTSD LE A SIMPLE ALKALMAZÁST MOST:

 Simple fiókodat létrehozhatod itt és most is:

SIMPLE FIÓK LÉTREHOZÁSA

Kiemelt kép forrása: pexels.com