Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be

XI. kerület: új fizetős pakolózónák 2022. december 1-től

Figyelem, 2022. december 1-től fizetőssé válik a közterületi parkolás a budapesti XI. kerület egyes részein, Őrmezőn és Kelenföldön

A XI. kerületi önkormányzat döntése értelmében 2022. december 1-től fizetőssé válik a közterületi parkolás a kerület egyes olyan részein, ahol eddig nem kellett várakozási díjat fizetni.
  • Őrmezőn: Boldizsár utca – Zelk Zoltán utca (Péterhegyi út) – Neszmélyi út – Balatoni út által határolt terület. Ez a terület 3116-os zónakóddal lesz megtalálható a Simple alkalmazás Parkolás szolgáltatásában, a D díjövezet részeként 200 Ft/óra parkolási díjjal, a díjköteles időszak hétköznaponként 8:00-18:00 óra között érvényes.
Parkolás Őrmező

Parkolás Őrmező

  • Kelenföldön: Somogyi út – Vahot utca – Ildikó tér – Keveháza utca – Vahot utca – Tétényi út – Kocsis utca – Fehérvári út – Bikszádi utca – Hadak útja – Borszék utca – Gyergyótölgyes utca által határolt terület. Ez a terület két díjövezet között oszlik meg, így két zónakóddal elérhető:
    • 3116-os zónakóddal lesz megtalálható a Simple alkalmazás Parkolás szolgáltatásában, a D díjövezet részeként 200 Ft/óra parkolási díjjal, a díjköteles időszak hétköznaponként 8:00-18:00 óra között érvényes.
    • 3117-es zónakóddal a C díjövezet részeként 300 Ft/óra parkolási díjjal, a díjköteles időszak hétköznaponként 8:00-20:00 óra között érvényes (térképünkön a nagyító alatt zölddel jelölve).
Parkolás Kelenföld

Parkolás Kelenföld

Fizesd a parkolódíjat a XI. kerületben is a Simple alkalmazással

Ha ezeken a területeken parkolsz le a XI. kerületben, (vagy bárhol máshol a városban)  parkolójegy vásárlásakor a Simple alkalmazásban csak engedélyezd a GPS zónameghatározást, és az app automatikusan beállítja neked a megfelelő zónát. Ha ne mengedélyezted, csak írd be a megfelelő zónakódot, és máris indíthatod a parkolást. A zónát akár utcanév megadásával is előkeresheted az alkalmazásban.

XI. kerületi parkolózónák

Itt találhatók az új XI. kerületi parkolózónák.

A budapesti parkolási díjövezetek 2022. szeptember 5-től

  • Vigyázz: A díjfizetős övezetek nem egyenlők a parkolózónákkal, ezért ezeken belül még számos kisebb zóna található, különböző zóbnakódokkal.
Díjfizetési paraméterek a budapesti közterületi parkolási övezetekben 2022. szeptember 5-től:
Új díjfizetési zóna Új parkolási díj/óra Díjköteles időszak Időtartam-korlátozás (max.)
A zóna 600 forint 8:00-22:00 3 óra
B zóna 450 forint 8:00-20:00 3 óra
C zóna 300 forint 8:00-18:00 3 óra
D zóna 200 forint 8:00-18:00 nincs korlátozás

Mire figyelj közterületi parkolás során Budapesten?

FIZETŐS IDŐSÁV KEZDETE ÉS VÉGE

– Idősáv kezdete – reggel 8:00 óra: A legtöbb zónában reggel 8:00-tól kell fizetni a parkolásért. Egyes kerületek azonban eltérhetnek ettől (például a II. kerület).

– Idősáv vége – késő este: Az „A” jelű fizetési övezetben este 22:00-ig szükséges parkolójegyet váltani, a belvárosi zónákon kívül ilyen többek között a Belváros, jónéhány hetedik- és nyolcadik kerületi zóna, valamint Újlipótváros jó része.

A „B” jelű övezetekhez tartozó zónákban 20:00-ig kell parkolójegyet váltani.

MAXIMÁLIS VÁRAKOZÁSI IDŐ A PARKOLÓZÓNÁBAN 3 ÓRA
Az díjövezetek nagy részében legfeljebb 3 órán át lehet várakozni, így számos forgalmas területen is lerövidült a maximális várakozási idő, például Újlipótvárosban, Zuglóban, vagy az V. kerületben.
ZÓNAKÓDOK
Körülbelül 60 különböző zónakód van forgalomban Budapest parkolási rendszerében.
PARKOLÁSI DÍJ
– A legolcsóbb zónákban is minimum 200 Ft a parkolási díj, a legdrágább díjövezetben pedig 600 Ft-ot kell fizetni óránként. 
ÚJ FIZETŐS TERÜLETEK

– További, eddig nem fizetős területek is fizetőssé válnak a következő időszakban, amelyek jelenleg még nem fizetősek: Kelenföld egyes részei, Zugló: Törökőr és Nagyzugló, Laposdűlő (Hős utca környéke), Óbudán a Filatorigát környéke, Újpest: Városkapu környéke, Kerepesi temető-Aréna Pláza környéke.  A legegyszerűbb, ha a Simple alkalmazással ellenőrzöd, hogy az adott területen (ehhez engedélyezd a GPS-t) fizetős-e a parkolás.

Simple tippek:

A Simple alkalmazás  Parkolás szolgáltatásában előjegyezheted a parkolást akár már előző este, így időben elindul majd a parkolásod.

Használd az Újraindítás funkciót, amely 15 perccel az előző parkolás lejárta előtt jelenik meg. Az újraindítás gombra kattintva egyszerűen, a zóna és a kocsi kiválasztása nélkül fizetheted ki a következő idősávot.

Engedélyezd a GPS helymeghatározást, ami nagy biztonsággal megtalálja a parkolózónát neked. Mivel a GPS sem tévedhetetlen, mindenképp vesd össze a térképpel a gépjárműved parkolási helyét.

Figyelem: a fenti adatok és információk tájékoztató jellegűek, előzetes információk, térképek és zónák összevetése alapján készültek. Parkolás indításakor mindenképp ellenőrizd a zóna adatait az alkalmazásban!