Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be
Vírusok ellen antivírus – így védheted meg az eszközeidet

Vírusok ellen antivírus – így védheted meg az eszközeidet

A cikk elkészítésében szakmai partnerünk az ESET biztonsági megoldások hazai forgalmazója, a Sicontact Kft.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a megfelelő vírusvédelem elengedhetetlen az online biztonságunkhoz. Korábbi cikkünkben áttekintettük a számítógépes védelem alapvető szabályait és kiberfenyegetéseket. Most pedig megosztunk néhány tippet a megfelelő vírusvédelmi megoldás kiválasztásához. Ismerd meg, hogyan óvhatod meg digitális értékeidet a kiberbűnözőkkel szemben!

Első kérdések, amiket ellenőrizzünk

Az első lépés, hogy olyan megbízható gyártó szolgáltatása mellett tegyük le voksunkat, amely a mértékadó szakmai teszteken (pl. AMTSO) hosszútávon jó eredményeket ért el, a különböző fenyegetések ellen hatékony védelmet nyújt és rendelkezik magyarországi képviselettel és magyar nyelvű terméktámogatást is nyújtó ügyfélszolgálattal. Továbbá fontos szempont még, hogy legyen egyszerű a kezelhetősége, és a felhasználók visszajelzéseinek is utána lehessen nézni. Manapság a vírusvédelem már nem egy dobozos termék, hanem egy éves előfizetéssel rendelkező élő szolgáltatás.

Miket tartalmazzon a szolgáltatás?

Egy korszerű internetbiztonsági megoldásban különféle integrált modulok dolgoznak, amelyek sokféle funkcióval ruházzák fel az ilyen programcsomagot. Ilyenek például a vírusok és kémprogramok elleni védelem, a tűzfal, a hálózati támadások elleni védelem, a levélszemétszűrő, valamilyen felhőalapú, valós idejű védelem a legújabb fenyegetések gyors felismeréséért, a zsarolóprogramok elleni modul. További fontos funkciók még a VPN (Virtual Private Network), a biztonságos online bankolási felület, a webkamera-védelem, a szülői felügyelet, a fájlok titkosítása funkció és a jelszókezelő.

A komolyabb integrált csomagok esetén nagy előny, hogy ezek a modulok úgy lettek felépítve, hogy hatékonyan tudjanak összedolgozni, egymással kommunikálni a magas szintű védelem érdekében.

Fontos, hogy legyen magyar nyelvű támogatás

A korábban már említett support, azaz a magyar nyelvű technikai támogatás megléte és minősége is nagyon fontos egy vírusvédelemnél. Az ESET termékek esetében a hazai forgalmazó, a Sicontact Kft. segítő szakemberei – kizárólag az ügyfelek közreműködésével – távolról is képesek hatékonyan orvosolni a felhasználók vírusokkal kapcsolatos problémáit.

A biztonságon nem érdemes spórolni!

A legfontosabb a megelőzés, emiatt szükséges a naprakész vírusvédelmi alkalmazás és rendszer a védeni kívánt eszközön – amelyik számítógép, laptop, okostelefon, tablet online van, és elérhető hozzá védelem, azon érdemes élni is ezzel. Minél nagyobb tudású, minél több rétegű védelemmel ellátott terméket választunk, annál jobban le tudjuk csökkenteni annak a kockázatát, hogy mi is egy támadás áldozataivá váljunk.

Erről, és még sok más IT biztonsággal kapcsolatos témáról rendszeresen szó esik az ESET „Hackfelmetszők – Veled is megtörténhet!” című kiberbiztonsági podcastjának havonta megjelenő adásaiban.