Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be

Vidéki programok a nyár közepére – mit tartogat a júliusi hónap?

Vidéki programokból szerencsére júliusban sem lesz hiány, akkor sem, ha kicsit elhagynánk a fővárosi nyüzsgést. A nyár közepén már sokan szükségét érzik egy kis szórakozásnak, hiszen ilyenkor az időjárás is kedvez ennek. Cikkünkben most olyan eseményeket hoztunk, melyek mindenképpen megérik a látogatást. Nézzük is melyek ezek!

 

Természet Operaháza Tisza-tavi fesztivál – Magyar Tavak Fesztiválja

A 2024-ben immár tizenegyedik alkalommal megrendezésre kerülő Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál egy olyan különleges rendezvény, ahol a zene és a természet egyszerre nyújt felejthetetlen élményeket. Ez az egyedülálló „zeneterápia” valódi felüdülést hoz mind a testnek, mind a léleknek. Az egyszerű, mégis nemes gondolat mögött rejlő cél az, hogy a résztvevők kiszakadjanak a mindennapi stresszes életmódból, és megtapasztalják a természet nyugalmát és szépségét, miközben magas színvonalú kulturális programokban élvezhetik ezt a pár napot. A fesztiválra látogatók lehetőséget kapnak arra, hogy tekerjenek, fussanak vagy éppen csónakázzanak a kultúra jegyében. A program július 26. és július 28. között kerül megrendezésre, a csodás Tiszafüreden városában.

 

Ezeregy éjszaka – Szegedi Szabadtéri Játékok

Az Ezeregy éjszaka visszatérése idén nyáron újabb varázslatot csempész a szegedi Dóm térre, és ismételten elragadja a közönséget a maga lenyűgöző színpadi mesevilágával. Juronics Tamás rendezésében, Trokán Nóra, Bányai Kelemen Barna, Márkus Luca, Tasnádi Bence, Bori Réka, Stohl András és Mészáros Máté főszereplésével, Bujdosó Nóra látványtervező és Madarász „Madár” János animációival az előadás nem mindennapi élményt ígér a nézőknek. A Szegedi Szabadtéri Játékokon debütáló legfrissebb magyar kult musicalt újabb hat alkalommal tekinthetjük majd meg 2024-ben is a következő júliusi napokon: 5., 6., 7., 12., 13. és 14.

A tavaly nem kevesebb mint 24 000 meghódító, drámai és humoros fordulatokban gazdag történet alapját az ősi keleti mesék adják, melyeket Tasnádi István, Geszti Péter és Monori András varázslatos zenéi tesznek felejthetetlenné. Sahriár király szerelmi bánata és Seherezádé rabnő története elevenedik meg a látogatók előtt, miközben az arab, perzsa, indiai és kínai kultúra legendás alakjai, mint Harún, Jázmin, Ali, Dzsafár és a Dzsinn jelennek meg a színpadon.

 

Cotton Club Singers – ABBA

A Cotton Club Singers 2022-ben újra életre keltette a legendás ABBA JAZZ koncertshow-t. A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon és a Budapest Kongresszusi Központban tartott 2022 nyári és 2023 januári előadásokra már hónapokkal előtte elfogytak a jegyek. A 2024-es év egyetlen kiemelt ABBA Jazz koncertjének augusztus 24-i tokaji fellépésük ezért igazán különlegesnek ígérkezik.

Az öt meghatározó zenei alak, vagyis Zsédenyi Adrienn, Kozma Orsolya, Szűcs Gabriella, Fehér Gábor és László Boldizsár ezúttal is színpadra lép a zenekar által vezetett tízfős együttes kíséretében. Az előadás során minden dalhoz önálló klip is kíséri majd a fellépést, így egy teljes érzékszervi élményben lehet része a közönségnek. A Cotton Club Singers évente mindössze 2-3 alkalommal áll nagyközönség elé, így azoknak, akik ellátogatnak a koncertre, valóban egyedülálló élményben lesz részük.

 

Bármely esemény mellé is tennéd le a voksod, a Simple alkalmazás mindegyik opciónál segítségedre lesz, hiszen a Jegy menüpont alatt egyszerűen vásárolhatod meg belépődet elmentett kártyád segítségével. Ha pedig valami más rendezvény után néznél, a részletes kereső segítségével rengeteg program között böngészhetsz.

 


A kép illusztráció. A kép forrása: shuttestock.com.

Forrás:

https://magyartavakfesztivalja.hu/

https://szegediszabadteri.hu/hu/page/show/ezeregy-ejszaka

https://utazzitthon.jegy.hu/program/cotton-club-singers-abba-jazz-155662