Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be

Vegetáriánus éttermek Budapesten, ha ízletes falatokra vágynál

Vegetáriánus éttermet keresel? Budapest egyre csak színesedik húsmentes éttermek tekintetében is, így egyre könnyebb áttérni erre az életmódra. Bátran látogass el ezekre a remek helyekre, ha a növényi étrendet követed, de akkor is, ha nem. Biztosan mindenki megtalálja majd azt a fogást az étlapokról, ami után teli hassal és jókedvűen fog távozni.

 

Tökmag Vegan Street Food

Nem szívesen mondanál le a street food élményekről? Akkor látogass el a Hollán Ernő utcában található Tökmagba! Hosszú évek óta a közönség kedvencének számít, ami nem véletlen, hiszen igazi kulináris élvezetekben lehet részünk, hogyha ellátogatunk ide. Kreativitásuk szinte határtalan, ha köretekről és speciális fogásokról van szó. Erőteljes ízvilággal bolondítják meg ételeiket, mindezt egészséges formában kivitelezve. Napi levesek, szendvicsek és még sok más megtalálható a repertoárjuk között. Említsünk is meg párat, mint például a házi készítésű hamburger pogácsa, ami hús helyett reszelt répából, gombából, tökből készül, vagy az ínyenc, nem hétköznapi ízesítésű mártogatósok.

 

Tahina Bite

A Tahina Bite egy vegán gyorséttermi opció azoknak, akik ebédelni, vagy vacsorázni szeretnének úgy, hogy közben csupa egészséges falattal turbózzák fel immunrendszerüket. Étlapjukat a Közel-Keleti konyha és a modern vegán trendek kollaborációja ihlette. Megtalálható náluk a híres Baba Ghanouj, az elengedhetetlen hummusz, a falafel-alapú szendvicsek/tálak, továbbá sok más különleges harapnivaló. Képzeljük csak el, hogy a „Poke-bowl” és a falafel találkozik egymással. Már a gondolattól is megkordul a gyomrunk, ugye?

 

The Planteen

Egy hely, aminek története van. A The Planteen kiindulási pontja az volt, mikor a REAL School Budapest diákjainak kezdtek el olyan menüket készíteni, amik növényi alapúak, egészségesek és táplálóak voltak. Hamar rájöttek, hogy ezt nem csak a gyerekeknek, de mindenkinek szeretnék elérhetővé tenni. Ekkor nyitották meg kantinjuk, ami a fenntarthatóságot vette alapul a működéshez. Napi menükkel találkozhatunk náluk, és ami különlegessé teszi őket, hogy sokszor készítenek olyan ételeket, amiket az emberek húsos formában ismernek leginkább, ám náluk mindenki meggyőződhet arról, hogy a növényi alternatívákkal is ugyanolyan finomak. Amellett, hogy nincs hús, illetve állati eredetű termék a konyhájukban, nem használnak műanyagot, ráadásul minden bútoruk újrahasznosított.

 

Próbáld ki őket még ma!

Ha megéheztél és meglátogatnád valamelyik helyet, ne habozz tovább, pattanj be autódba és indulj útnak! A parkolással sem kell éhesen bajlódnod, hiszen a Simple appal ez is egyszerű és gyors művelet lesz. Csak válaszd a Parkolás menüpontot, majd a zónameghatározás után indítsd is el. Ha sokszor feledékeny vagy, az időzített parkolás funkció is a barátod lesz!


A kép illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com

Forrás:

https://www.tahinabite.com/hu/#g-showcase

https://www.planteen.hu/hu/our-story

https://veganporta.hu/tokmag-vegan-street-food/