Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be

Valentin-napi randi Budapesten

Örök és teljesen sosem megválaszolt kérdés, hogy hol randizzunk, merre járjunk az első vagy a sokadik romantikus találkozáskor. Ahány ember, annyiféle szokás és igény, ám a napsütés, vagy éppen ellenkezőleg, a havas táj még azokat is szabadtéri, aktívabb programra csábítja, akik egyébként a meghitt, összebújós beltéri programokra esküsznek. Szerencsére Budapest bővelkedik romantikus találkahelyekben, amelyekhez akár közösségi közlekedési bérleteddel is eljuthatsz a randi alkalmával.

Vásárold meg BKK napijegyedet, vagy bérletedet bárhol, bármikor, érintkezésmentesen, és tartsd mobilodban, hogy mindig kéznél legyen – a Simple alkalmazás Mobiljegy funkciójával mindezt egyszerűen megteheted!

Csalogat a panoráma

A Gül Baba türbéje az iszlám vallás legészakibb szent helye. A szerelmesek vagy az éppen csak ismerkedők szempontjából azonban sokkal fontosabb tény, hogy innen a főváros egyik legpompásabb panorámája tárul a szemünk elé. Szinte évszázadokat repülünk vissza, ahogyan felsétálunk a Gül Baba utcán a Rózsák atyjának is nevezett harcos szerzetes sírkápolnájához. Azonban a Rózsadombról nyíló szép kilátással cseppet sem a múlt, sokkal inkább a szép jövő reménye lengi majd be a teret.

Persze Budapesten nem ez az egyetlen különleges panorámát kínáló hely, elég csak a szépen felújított Várkert Bazárra gondolni. A pázsit, a virágok és a Duna látványa romantikus környezetet varázsol, különösen, ha az esti kivilágításban felandalogtok a várba. Ha az ismerkedésnél már előbbre jártok, még szerelemlakattal is jelét adhatjuk a mély érzelmeinknek. Hosszú évek óta a szerelmesek kedvelt helye az Erzsébet-téri Szerelemlakat-fal, amelyen sok-sok párhoz hasonlóan ti is elhelyezhettek egy lakatot a randi során.

Vizek vonzásában

Persze a szerelmesek a legtöbbször annyira egymásba feledkeznek, hogy szinte megszűnik körülöttük a világ, és nincs szükségük a környezet varázsára. Ám – különösen Valentin-napon – vétek lenne nem kihasználni, milyen szép városban élünk. Ráadásul a folyók, tavak, egyszóval a vízpartok még romantikusabbá teszik a hangulatot, és szerencsére a fővárosban is éppen elég sok helyet találunk, ahol fák ölelésében élvezhetjük a másik társaságát. A Kopaszi-gát az elmúlt évek talán legfelkapottabb helye lett, a városligeti tó továbbra is megunhatatlan, és persze a Feneketlen-tavat sem lehet kihagyni a sorból.


Forrás:
szeretlekmagyarorszag.hu/budapest/a-15-kedvenc-budapesti-randihelyunk-amit-i-is-szeretni-fogtok/
budapest.imami.hu/helyi-hirek/11-kulonleges-latvanyossag-budapesten
funzine.hu/hu/oszi-randihelyek/
A kép csak illusztráció. Forrás:  Unsplash / Bianca Berg