Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be

Utazz korlátlanul a Simple appal – Országbérlet és Pest vármegyebérlet elérhető!

Havi Országbérlet, Pest vármegyebérlet, és olcsóbb BKK bérlet elérhető már a Simple alkalmazásban is – vásárold meg bérletedet mobillal gyorsan és egyszerűen, így nem kell készpénzzel és papíralapú bérlettel bajlódnod. A megvásárolt bérletet ugyanis az alkalmazásból megnyitva tudod felmutatni az ellenőrnek.

Összefoglaltuk a 2024. március 1-től életbe lépett legfontosabb változásokat:

 • Március elsejétől csökkent a havi Budapest-bérlet ára.
 • A havi Pest vármegyebérlet és a havi Országbérlet is érvényes Budapesten a BKK szinte valamennyi járatára március 1-től.
 • A Budapest-bérlet továbbra is érvényes a város határain belül a Volánbusz, HÉV, és MÁV–START járatain.
 • Az új, egységes tarifarendszerben a MÁV-Volán járatokon a kilométer alapú bérletek megszűnnek (helyközi Volán-bérletek.) A helyi, városi bérletek megmaradnak!

Keresd az új mobiljegy-termékeket az alkalmazásban:

 • ✅ Havi Pest vármegyebérlet teljesárú és kedvezményes
 • ✅ Havi Országbérlet teljesárú és kedvezményes
 • ✅ Havi Budapest-bérlet 8950 Ft-ért, valamint kedvezményes verziói

Hol találod a Simple appban a havi országbérletet és a havi Pest-vármegyebérlet?

 • A BKK Mobiljegy kártya mögött, Jegyvásárlás/Budapest BKK/Havi és félhavi bérletek menüpontban. Ugyanitt találod a Havi és félhavi Budapest bérletet is.

🚆 Havi Országbérlet

Hol érvényes?

Országosan a MÁV Start, GYSEV, BKK járatokon (metró, villamos, busz,troli), MÁV-HÉV, Volánbusz helyközi járatokon, Zalaegerszeg és Esztergom helyijáratokon

teljes ár: 18.900 Ft, kedvezményes ár: 1.890 forint;

🚅 Pest vármegyebérlet

Hol érvényes?

Pest vármegye közigazgatási területén a MÁV start, (2. osztályon, helyjegyváltása nem lehetséges!), BKK járatokon (metró, villamos, busz, troli), MÁV-HÉV, Volánbusz járatokon

teljes ár: 9.450 Ft, kedvezményes ár: 945 forint;

Gyakran ismételt kérdések

Milyen járatokon érvényes a Budapest-bérlet?

 • A Budapest-bérlet érvényes minden vonaton, a héveken, a buszokon, valamint a metrókon, villamosokon, de csak Budapest határain belül. Ha rendszeresen átutazol Budapest határán, inkább a Pest vármegye- vagy az országbérletet válaszd!

Városon belüli, helyi járatokon is érvényes a vármegye- és országbérlet?

 • 2024. március 1-jétől az alábbi városok helyi járatain érvényes a 30 napos vármegye- és országbérlet: Budapest, Esztergom, Zalaegerszeg. Más városok esetében a helyi közlekedésben az országbérlet és a vármegyebérlet nem érvenyes. Amennyiben egy-egy helyközi autóbuszjáratnak vagy vonatnak a település közigazgatási határán belül több megállóhelye is van, úgy a vármegye- és országbérletekkel e megállók között is lehet utazni. Az InterCity vonatok 2. osztálya esetében Budapest határain belüli állomások és megállóhelyek között a vármegyebérlet is érvényes, az országbérlet mellé sem szükséges helyjegyet váltani.

Nem találom a Volánbusz helyközi bérleteket az alkalmazásban, miért?

 • Az új egységes tarifarendszer keretein belül a MÁV és a Volánbusz korábbi helyközi bérletei megszűnnek, és ezentúl helyközi közlekedésben a vármegye- és az országbérlet használható. A Simple alkalmazásban az országbérlet mellett a Pest vármegyebérletet tudod megvásárolni. Helyi Volánbusz-bérletek továbbra is elérhetők az alkalmazásban.

A 2024. március 1. előtt vásárolt, később lejáró bérleteimmel mi a helyzet?

 • A lejárat dátumáig fel tudod használni utazásra a korábban vásárotl bérleteket is.

Ki vásárolhatja meg a kedvezményes ország- és vármegyebérletet?

 • A vármegye- és országbérletből csak kétféle tarifabesorolás : a teljes árú, illetve a 90%-os kedvezményes bérletek. A kedvezményes bérleteket csak érvényes magyar diákigazolvánnyal lehet megvásárolni és használni.

Kik utazhatnak ingyen a MÁV és Volán járatain?

 • Ezen felül 2024. március 1-től díjmentesen utazhatnak: a 14 év alatti gyermekek, fogyatékkal élők és kísérőjük, a nyugdíjasok, menekültek és oltalmazottak, szociális intézménybe bejáró vagy bentlakó és kísérője, hadirokkant és kísérője, magyar igazolvánnyal évi 12 alkalommal, 3 vagy több saját gyermekkel utazó felnőtt (nagycsalád) és magasabb összegű családi pótlékban részesülő gyermek és kísérője.

A többi vármegyére hol tudok bérletet vásárolni?

A Simple alkalmazásban egyelőre csak a havi Országbérlet és Pest vármegyebérlet érhető el. További információkért látogass el az ujtarifa.hu oldalra.