Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be

Utánvét helyett biztonság és kényelem

Egyre többen választják online vásárlás esetén a kártyás fizetést, de az utánvét opció továbbra is számos webáruházban alternatívaként szolgál a vásárlók számára.

Sokan tartanak attól, hogy megadják bankkártyaadataikat az interneten, ezért szívesebben egyenlítik ki a vásárlás összegét készpénzben, személyesen. Azt azonban kevesen tudják, hogy a kényelem mellett milyen plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választjuk. Azonnal kifejtjük, miről is van szó. 

Hiszem, ha látom – biztos ez a megoldás?

Tegyük fel, hogy ruhát rendeltél online. Utánvét esetén vethetsz pár pillantást a termékre még a futár jelenlétében, így amint kibontod a csomagot, egyből megbizonyosodhatsz róla, hogy stimmel a darab színe. De mi van akkor, ha tévesen ítéled meg a termék állapotát, és a hiba csak később derül ki? 
Online vásárlás esetén a bankodhoz is fordulhatsz segítségért! Képzeld el a jelenetet, ahogy a futár távozása után rögtön felpróbálod a ruhadarabot, és rádöbbensz, nem jó a mérete. Kevesen tudják, de ha bármilyen probléma áll elő, amivel kapcsolatban a vásárló nem tud megegyezni az adott kereskedővel, akkor a vevő a bankjához is fordulhat abban az esetben, ha a terméket előre, online bankkártyás fizetés formájában vásárolja meg. Ilyenkor a pénzintézet egy úgy nevezett chargeback eljárás során kivizsgálja az esetet (ennek lényege, hogy miután a vásárló jelezte a problémát a számlavezető bankjának, az a nemzetközi kártyatársaságok előre meghatározott irányelvei alapján jár el), és ha jogosnak ítéli a panaszt, a problémás termék árát visszatéríti az ügyfél számlájára. Értelemszerűen készpénzes, utánvétes vásárlás esetén erre nincs lehetőség. 

Online vásárlást követő zökkenőmenteses és biztonságos átvétel

A futár csönget. Ezt követően kétféle forgatókönyv létezik: az egyikben eszeveszetten forgatod fel a házat készpénz után kutatva, majd rádöbbensz, hogy ötszáz forint hiányzik – szerencsés helyzetben vagy, ha a lakótársadtól kölcsön tudsz kérni. A másik szcenárióban sok feladatod nincs, hiszen már előre kifizetted a rendelést az interneten. Csak kilibbensz könnyedén, és átveszed a csomagot. Ebben az esetben nem kell bankjegyeket tapogatnod, sőt még az érintkezésmentes átvétel is könnyen megoldható.

Kényelmes és biztonságos vásárlás otthonról a SimplePay-jel

A SimplePay célja, hogy biztonságos online fizetési szolgáltatásával minél kényelmesebb fizetési folyamatot biztosítson a vásárlók számára. Bár a bankkártyás fizetés csupán 1-2 percet vesz igénybe, még ez is lerövidíthető Simple fiókba mentett kártya használatával: ezzel megspórolhatjuk a bankkártyaadatok újbóli bepötyögését. Az online vásárlás ezáltal tényleg szuper egyszerűvé válik.