Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be
Tűzijáték a legjobb helysről a Simple Mobiljeggyel

Tűzijáték augusztus 20-án

A tűzijáték meglesése kapcsán, ha miket kérdeztek, az alább felsorolt helyszínek a legtutibbak augusztus 20-ára. Szívesen ünnepelnétek a tömegben, vagy inkább egy félreeső, nyugis kilátópontot kerestek? Tippjeink között biztosan megtaláljátok a leginkább kedvetekre való helyszínt! 


Simple tipp: a mozgalmas estén válasszátok a közösségi közlekedést – a Simple alkalmazásban kényelmesen, néhány érintéssel vásárolhattok BKK vonaljegyeket. Ha pedig Budapesten kívüli helyszínt céloztok, jó hír, hogy a Volánbusz járataira is válthatók mobiljegyek az alkalmazásban. 


Piknikezős tűzijátéknézés 

Ha a tűzijátéknézés igazából csak egy ürügy arra, hogy összehívjátok a társaságot egy ücsörgős, beszélgetős alkalomra, akkor érdemes egy, a műsor zajától távolabb eső magaslati pontot keresni, ahol van tér leteríteni egy pokrócot, kipakolni az enni-inni valókat, ugyanakkor a rálátás a fényrakétákra még mindig adott. A Gellért-hegy Erzsébet híd felőli oldalán fekvő Filozófusok kertje például tökéletes piknikhelyszín, ahogy a Normafa is – sokan gondolják majd hasonlóan, így a legjobb, ha minél hamarabb bebiztosítjátok a helyeteket. 

 

Fotóbiztos pontok 

Amennyiben a legszuperebb fotók elkészítése a célod, érdemes minél közelebb helyezkedned az akcióhoz. Arra is figyelj, hogy a tűzijátékon kívül Budapest nevezetességeit is bele tudd komponálni a képbe: például a Margit hídról fotózva gyönyörűen mutatna a fényárban úszó Parlament és a Vár is, a Petőfi hídról pedig a Duna hídjaira és a Gellért-hegyre nyílik pazar kilátás. Ha kicsit magasabbra mászunk, a Gellért-hegy sétányairól, a Halászbástyáról vagy a Budavári palota Dunára néző teraszáról premier plánban követhetjük az eseményeket. A nagy tömegre viszont számítani kell ezeken a pontokon, ezért érdemes időben elfoglalni az állóhelyedet. 

 

Ha kirándulással kötnétek egybe 

A tűzijáték a Budai hegyeknek igazából bármely olyan pontjáról élvezhető, ahonnan egyébként is szuper kilátás nyílik a városra: a Normafát már említettük, de ide sorolhatjuk a Hármashatár-hegy Guckler Károly-kilátóját vagy a János-hegyen magasodó Erzsébet-kilátót. Ha a környéken túráztok, az egész napos erőfeszítések után a tűzijáték megtekintése lesz a jutalom a csúcson. Még különlegesebb élményt kínál a Nagy-Kevély, mely már a Pilishez tartozik. A cikkünkben említett helyszínek közül ez a csúcs a legmagasabb, ugyanakkor a legtávolabbi is. Túrázásnál fontos szempont, hogy a visszautat már egész biztosan sötétben kell megtennetek – legyen nálatok zseblámpa, feltöltött mobiltelefon, és lehetőség szerint olyan úton sétáljatok, amelyet ismertek! 

 


A borítókép csak illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com

Forrás: 

https://welovebudapest.com/cikk/2019/8/15/25-hely-budapesten-ahonnan-elvezheted-az-augusztus-20-ai-tuzijatekot 

https://www.turistamagazin.hu/hir/kilatopontok-ahonnan-jol-latszodik-a-tuzijatek 

https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/budapest/13-hely-ahonnan-remek-latvanyt-nyujt-a-tuzijatek/