Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be

Turistáskodás a belvárosban – kevésbé ismert helyszínek, ahová érdemes ellátogatni

Turistáskodás a városban, ahol élsz? Naná! Feltehetőleg te is számtalan alkalommal gyönyörködtél már a Gellért-hegyről elénk táruló káprázatos kilátásban, vagy másztál fel a Citadellához, hogy a pazar panorámát nézve elmélkedhess kicsit. De ha valami újra és kevésbé felkapottra vágysz, olvasd el cikkünket, amiben három olyan helyszínt hoztunk, amik még nem kerültek fel a turisták radarjára!

 

Zuglói Japánkert

A Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakgimnázium területén helyet kapó Japánkert az első ilyesfajta létesítmény volt hazánkban. Bájos tény róla, hogy a növényeket és magát a helyszínt is a gimnázium tanulói gondozzák. Érdekesség, hogy még az 1931-ben idelátogató japán herceg tetszését is elnyerte pompájával, illetve különleges tórendszerével. A kert nem csupán ázsiai növényfajokkal, de lámpásokkal, plusz pazar szobrokkal is különleges hangulatú élményt nyújt a látogatás során.

Nem régiben pedig egy felújításon is átesett, így még tündökölőbb szépséggel kápráztat el mindenkit. Ha kiszakadnál a nyüzsgő város zajából pár órára, akkor a távol-keleti hangulatú búvóhely tökéletes választás lesz számodra.

 

A Magyar Építőművészek Szövetségének Székháza

A Magyar Építőművészek Szövetségének Székháza egy mesés, természetközeli belsővel rendelkező rejtekhely a rohanó világ elől. Az Ötpacsirta és a Múzeum utca sarkán található meg ez a kedves kis palota, ami hatalmas, növényekkel befuttatott kőfalakkal, csigalépcsővel, illetve titkos kerttel rendelkezik. Valószínűleg emiatt érezhetjük a bensőséges és kellemes atmoszférát, az ott tartózkodásunk során. Az épületet Gottgeb Antal építész tervezte 1877-ben, gróf Almássy Kálmán számára.

 

Kaán-Károly Kilátó

A 454 méter magasan álló Hárshegyen található Kaán-Károly Kilátó igazán lenyűgöző látképet nyújt a János-hegyre, valamint a Hármashatár-hegy vidékre is a legfelső szinten található körpanorámás szintről. A torony 1988 és 1989 között épült, nevét pedig Kaán Károly erdőmérnökről kapta. A kilátóhoz körülbelül egy 10 perces sétával juthatunk fel, ám vigyázzunk, mert a felfelé vezető út meredek.

 

Meglátogatnád a titkos helyszíneket? Pattanj fel valamelyik tömegközlekedési eszközre, jegyedet pedig vásárold meg Simple appon keresztül, gyorsan és egyszerűen, hogy ne kelljen az automatáknál bajlódnod. Válaszd ki a Mobiljegy menüpontot, majd a megvásárolni kívánt jegy típusát. Fizess az alkalmazáson keresztül, és indulhatsz is!


A kép illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com

Forrás:

https://www.termeszetjaro.hu/hu/poi/kilato/kaan-karoly-kilato/20222939/

http://oroksegnapok.gov.hu/helyszin/178

https://welovebudapest.com/toplista/latnivalok-es-kultura-titkos-zugok-rejtett-utcak-13-1-a-felfedezes-izevel-kecsegteto-budapesti-helyszin