Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be

Turbózd fel magad praktikákkal és motivációval – Önfejlesztő könyvek a mindennapokra

A lifelong learning lényege, hogy az iskolapad elhagyása után se hagyjunk fel agyunk tornáztatásával. Szabadidőnket új ismeretek elsajátításával is hasznosíthatjuk.

Ezt simán végezhetjük otthonunk kényelméből, például filmekkel, vagy videókkal, de hogy csökkentsük a már amúgy is magas képernyőidőnket, egy könyvben való elmerülés talán még jobb ötlet lehet. Ajánlónkba a Bookline kínálatából válogattunk önfejlesztő könyveket, melyek segíthetnek személyiséged fejlesztésében, valamint a saját magaddal való elégedettség elérésében.

Tudtad, hogy a Simple appal könyveket is otthonodba rendelhetsz? Csak nyisd meg az alkalmazást, és válaszd a Bookline kártyát – indulhat is a könyvvadászat! A legjobb az egészben, hogy Simple fiókban mentett bankkártyáddal pár pillanat alatt ki is fizetheted a kiválasztott termékeket.

Chiara Gamberale: Nincs második életed, csak ez az egy van, használd ki minden percét

Tíz perc. Mennyire érzékeljük hosszú időnek, amíg letelik tíz perc? Ha például hidegben kell a buszra várakozunk, tíz perc örökkévalóságnak tűnhet. Ha viszont egy kedves barátunkkal csak ennyi időnk van szót váltani, mintha pár pillanat alatt el is telne. Bárhogy is vélekedjünk, annyi biztos, hogy életünk megváltoztatásához tíz perc kevés – Chiara Gamberale pedig pont erre cáfol rá könyvében: az írónő arra buzdítja olvasóit, hogy minden nap legalább tíz percet fordítsanak arra, hogy valami olyasmit próbáljanak ki, amit korábban sose tettek volna meg. Ezzel ugyanis annyira rugalmasak leszünk, hogy sokkal könnyebben tudunk majd reagálni az életünkben bekövetkező változásokra. 

Meik Wiking: Az emlékteremtés művészete – Hogyan őrizzük meg a boldog pillanatokat

Meg van a világhírű könyv a dán életérzésről? Még ha a Hygge-könyv el is kerülte a figyelmedet, arról bizonyára hallottál, hogy a dánokat már több évben is megválasztották a világ legboldogabb nemzetének. Ott északon bizonyára tudnak valamit, Meik Wiking boldogságkutató pedig mindent megtesz, hogy ebből a tudásból átadjon valamicskét olvasóinak is. Legújabb könyvében például azt a kérdéskört boncolgatja, hogy mi áll az emlékezés hátterében. Ahogy azt tőle megszokhattuk, interjúk és globális felmérések, tanulmányok és pszichológiai kísérletek eredményeire támaszkodva vezet be minket a témába, majd mindezt felhasználva megtanít minket arra, hogyan alkothatunk boldog emlékeket, és hogyan őrizhetjük meg azokat életünk végéig. 

Ruediger Dahlke, Margit Dahlke: A Hollywood-terápia – Amit a filmek elárulnak rólunk

Mélyreható terápia filmes élményeken keresztül – a szerzőpáros több évtizedes terápiás tapasztalatát most nem a klasszikus gyógyításra használja, inkább könnyedebb hangvétellel, és izgalmas filmes utalásokkal segít minket önmagunk megismerésében: milyen szerepeket játszok életem során? Merre tart a forgatókönyv? Hogyan helyezkedhetek én a rendező szerepébe? A könyv szerint nem minden esetben vagyunk képesek megkülönböztetni a képernyőn látott eseményeket a valóságtól – belehelyezkedünk a látott szerepekbe, a helyzetekbe, a történésekből mintha saját tapasztalatot szereznénk. Ezt a jelenséget pedig úgy használhatjuk fel a legjobban, ha tanulunk a filmek hőseitől – a könyv pedig megmutatja, hogy ez miként lehetséges. 

Noah J. Goldstein, Steve J. Martin, Robert B. Cialdini: Igen! – Hogyan legyél magabiztosabb, győzz meg másokat és szerezz barátokat?

Igen. Micsoda bűvös szó. Ha kérdéssel fordulunk valakihez, nem állhatunk elé elutasításra számítva. Csak akkor számíthatunk sikerre, ha elég magabiztosak vagyunk. A meggyőzés mesterei, Noah Goldstein, Steve J. Martin és Robert B. Cialdini legújabb könyvükben 21 stratégiát vázolnak fel, mely az élet minden területén segíthet céljaink elérésében. Tudományosan alátámasztott és etikus módszereikkel közelebb kerülhetünk például a munkahelyi előléptetéshez, bővíthetjük kapcsolati hálónkat a további sikerek eléréséhez, illetve olyan mindennapi problémákra is megoldást találhatunk, mint mondjuk egy habozó barát meggyőzése.