Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be
Tavaszi autós kirándulás

Turbózd fel a tavaszi kirándulást tippjeinkkel!

Kár lenne lemaradni az év legizgalmasabb időszakáról, a tavaszról: egy könnyed túrával egy parkban vagy erdőben te is szemtanúja lehetsz az élővilág ébredezésének. A friss levegő és a napfény legalább téged is felráz majd, ha pedig a kis család is veled tart, tippjeink bevetésével a gyerekek számára is izgalmas lesz a kaland.

Autós kirándulást tervezel? Indulás előtt fontold meg az asszisztencia biztosítás megkötését. A Simple appban ez 15 évnél idősebb autóra is lehetséges – ezesetben az Alap csomagot tudod megkötni, mely műszaki hiba helyszíni javítására, akkumulátor bebikázására, kerékcserére és legfeljebb 50 kilométer vontatásra nyújt fedezetet.

Madárlesőben

Adott a melegebb levegő, a friss nektárkészlet, és a rovarok is aktivizálták magukat – a madarak számára minden körülmény adott, hogy visszatérjenek téli otthonukból. A fészekrakás az egyik legfontosabb teendő tavasszal – ha megfelelően előkészültél, távcső segítségével megkémlelheted, miféle munkálatok zajlanak. A gyerekeknek is segítség lehet, ha az iskolában tanultakat megfigyelhetik a saját szemükkel.

Kockás lepedő, fonott kosár

Nincs is annál megnyugtatóbb, mint leheveredni pár percre a természet lágy ölén. Amikor nincs más dolgod, mint az ellibegő felhőkre meredni. Könnyen lehet azonban, hogy ami neked kényelem és pihenés, az a gyerekeknek unalom: figyelmüket segíthet lekötni, ha szépen sorban elkezdtek alakokat felfedezni a felhőkben, majd történetet mesélni hozzájuk. Még jobb, ha csomagoltatok magatoknak elemózsiát, amit elfogyasztva újult erővel vághattok neki a túra hátralévő részének.

Meríts inspirációt!

Ha a túrázás önmagában nem elég vonzó a számodra, egy kis kreativitás segíthet új színt csempészni a programba. Előnyt jelent, ha alapból van valamilyen alkotással kapcsolatos hobbid: például, ha szoktál otthon festeni, miért ne csinálnád most a szabadban? Csak a megfelelő helyszínt kell kinézned, ahol letelepedve elmerülhetsz saját művészetedben. Igazából az otthon talált színesceruzák és papírlapok is éppen megfelelőek erre a célra, ha most csinálsz ilyet először. Saját tapasztalataik ábrázolása a gyerekeknek is segít majd jobban megismerni és megszeretni a természetet.


A kép csak illusztráció. Forrása: shutterstock.com