Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be
Túrázás Balaton környékén

Túrázás, piacozás, sportolás? A Balaton ősszel is csodás!

A túrázás ősszel a legnépszerűbb szenvedélyünk, ezért idén is érdemes az erdőket bebarangolnunk, viszont a kisgyerekeseknek, és a lazább programokat kedvelőknek is hoztunk néhány tippet. A Balaton ugyanis teljesen más arcát mutatja az őszi hónapokban: mint aki épp most készül nyugovóra térni, lelassít, lecsendesedik, az utolsó meleg napsugarak pedig még inkább kiemelik szépségét.

 

Hűvösebb időben a sportolás is könnyebben megy majd

Tekintsétek meg a színesbe boruló tájat egy vitorlás kirándulás alkalmával, vagy fedezetek fel falvakat és városokat a balatoni bicikliúton tekeregve. A biciklizésben a legjobb, hogy kedvetek szerint bárhol megállhattok, például bekapni pár falatot egy hangulatos vendéglőben, vagy megtölteni kosaratokat egy kis kóstolóval egy helyi pincészetnél.

 

Áss mélyebbre egy túra keretei közt!

Az aktív kikapcsolódáshoz persze nem kell feltétlen valamilyen jármű, ráadásul kétlábon járva-kelve még közelebb kerülhetsz a természeti kincsekhez és a környék élővilágához. Amennyiben a Balaton-felvidéken jársz, a tanúhegyek felderítésénél jobb programot nem is tudunk elképzelni: lesd meg testközelből a Szent György-hegy bazaltorgonáit, hódítsd meg a Badacsony csúcsát, vagy szippants magadba egy kis középkori hangulatot Szigliget várában. Érdekessédek azonban nem csak a magasban várnak: a Kis-Balaton környékén inkább a nádasban lapulnak. Sétálj be a Kányavári-szigetre, és eredj a búbos vöcsök nyomába!

 

A piacokon finom falatok és igazi kincsek várnak!

A káptalantóti Liliomkert Piacra az ország minden tájáról érkeznek látogatók. Helyi termelők finomságaiból és kézműves élelmiszerekből tárazhatsz be itt. Ha kedveled a különleges sajtokat, mindenképp nézz be! A piac egész évben várja a látogatókat vasárnaponként. Amennyiben az enni- és innivalókon kívül dísztárgyakra, régiségekre, iparművészeti termékekre vadászol, a Fonyódi piac lesz a te tereped. A piacon minden szerdán és szombaton indul a kincskeresés.


Simple tipp: túratáskák a csomagtartóban, biciklik az utánfutón?

Amint minden indulásra kész, csak kapd elő a mobilodat, és intézd el az autópálya-matrica vásárlást is néhány pillanat alatt. Nem kell ugyanis a benzinkútra kanyarodnod, ha a Simple alkalmazásra bízod a feladatot: használd Simple-fiókodban elmentett kártyádat, és fizesd ki a választott matricát gyorsan és kényelmesen!

Vásárold meg most gyorsan, egyszerűen!


A borítókép csak illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com

Források:

https://welovebalaton.hu/toplista/20-1-dolog-amit-osszel-ki-kell-probalni-a-balatonnal

https://balaton.hu/51-tipp-mit-csinalj-osszel-a-balatonon/

https://welovebalaton.hu/toplista/mit-maszunk-meg-iden-10-gyonyoru-tanuhegy-a-balaton-felvidekrol

https://kirandulastippek.hu/keszthely-es-kornyeke/kanyavari-sziget-kis-balaton

https://welovebalaton.hu/hely/liliomkert-piac

https://csodasmagyarorszag.hu/cikkek/kincsvadaszat-a-fonyodi-piacon