Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be
Tulipánszüret országszerte

Tulipánszüret idén is

Tulipánszüret a virágok kedvelőinek ebben az évben is. Ha a tulipán a kedvenc virágod, akkor biztosan nagyot dobban a szíved az április-májusi tulipánszüretek hallatán. Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy szedj néhány csokornyit a bájos virágból, ezért mutatjuk, hogy merre érdemes venned az irányt!

 

Kőröshegy

 

A Balatonhoz közel fekvő Kőröshegy önmagában is szépséges kirándulóhely, ráadásul messze földön híres a levendulásáról. És ha ez nem lenne elég, évről évre csaknem félmillió tulipánnak köszönhetően a szivárvány minden színében pompázik a magyar tengerhez közeli hatalmas mező. Sőt a pompás hátteret több tízezernyi nárcisz egészíti ki, így igazi virágbirodalomban járunk.

 

A kőröshegyi kertészet érdekessége, hogy külön helyet biztosítanak a fotózáshoz, azaz csak ennek a célnak szentelt háttér előtt lőhetjük a legjobb szelfiket, miközben kicsivel arrébb megszedhetjük magunkat tulipánból. Az idén április 13-23-ra tervezik a tulipánszüretet, szóval nekünk is érdemes lehet beírni a dátumot a naptárunkba.

 

TulipGarden Csömödér

 

Zala vármegyében, a Lenti járásban található Csömödér, amely az elmúlt években egyértelműen az egyik legkedveltebb tulipánszüretes helyszín lett. A TulipGarden hálózatának egyik tagjánál 2022-ben már csaknem 50 ezer tő tulipán virágzott, és a tervek szerint idén már 70 ezer hagymányi virág várja a látogatókat. A kutyabarát helyszínen játszótér szolgálja a kicsik szórakozását, és itt is ügyelnek arra, hogy pazar háttér előtt készüljenek a legjobb fotók. A TulipGarden hálózatának másik kiemelkedő állomása Tázlár, ahol akár 150 ezer tulipán bontja egyszerre a virágját.

 

Béni family wine farm

 

Cegléden, az M4-es autóút szomszédságában található a több szempontból is egyedi Béni family wine farm. A családi birtokon időről időre érdekes programokat szerveznek és várják a pihenni vágyókat, akik tavasszal a jácintoknak és a tulipánoknak köszönhetően virágokban gyönyörködhetnek, és persze szedhetnek is maguknak belőle. A közösségi profilukon adnak hírt arról, hogy mikor van lehetőség erre, mindenesetre a nagyjából 26.000 tulipánhagymáról bőven nyílik majd begyűjteni való virág.

 

Bármerre is indulsz az országban, a gyors eljutáshoz jó eséllyel szükség lesz az autópálya-használatra, akkor pedig a matricára is. Ám gond egy szál sem, mert a Simple app segítségével pillanatok alatt a mobilodon tudhatod az érvényes országos vagy megyei, rövidebb távra vagy egy évre szóló autópálya-matricát.


A borítókép csak illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com

Forrás: https://csodahelyek.hu/2023/03/17/tulipanszuret-2023/
https://www.koroshegyilevendulas.com/
https://tulipgarden.hu/tulipgarden-csomoder/