Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be

Tömegközlekedés házikedvencekkel

Tömegközlekedés során gyakran látunk kutyusaikkal utazó gazdikat. Sokan viszont nincsenek tisztában a négylábú társainkra vonatkozó szabályokkal. Segítségül ezért összegyűjtöttük az ezzel kapcsolatos legfontosabb információkat.

Hogyan szállíthatjuk?

Egy utas csak egy ebet utaztathat, ezt is csak úgy, ha a kutya valamilyen zárt, szállításra alkalmas ketrecben, táskában van, amiből nem tud kiszabadulni. Persze ez nagytestű társaikra nem igaz, ilyen esetben mindenképp pórázzal és szájkosárral szállhatnak a járművekre. Az állat nem koszolhatja össze az üléseket, nem okozhat kárt és nem zavarhatja a többi utast sem.

Jegy, bérlet

Ahhoz, hogy kedvencünk igénybe vehesse a közösségi közlekedés járatait teljes árú menetjegyet kell lyukasztanunk a számára. Persze vehetünk kutya bérletet is, illetve különböző időintervallumra érvényes jegyeket is, például 24 órás, 72 órás és hetijegyet is válthatunk. Ezen kívül nagyon fontos, hogy a kutya oltási könyve minden esetben nálunk kell legyen. A jegyváltási kötelezettség a kutyaszállító dobozban lévő és a különböző segítő kutyákra nem vonatkozik.

Mozgólépcső

A kutyusok réme a tömegközlekedés során a mozgólépcső. Számtalan veszély leselkedik rájuk a használata során. Odacsípheti a lábát, a körmét, letépheti a szőrét és sok más kockázat is fennállhat. Éppen ezért, a mozgólépcső igénybevételekor ölben kell őket szállítanunk, különösen a fel és le szállás során.

Simple tipp: A házikedvenceddel való utazásaid alkalmával sok mindenre oda kell figyelned. Azonban nem szabad megfeledkezned a saját jegyedről sem, amit a Simple alkalmazásban könnyedén beszerezhetsz.


A borítókép csak illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com

Források: https://bkk.hu/utazasi-informaciok/kozossegi-kozlekedes/kozossegi-kozlekedes-kutyaval/