Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be

Tíz legjobb korcsolyapálya az országban

A hideg idő beköszöntével sem kell lemondani a szórakozásról, sőt, ilyenkor sok plusz lehetőség nyílik meg előttünk!

Ideje előkeresni a tavaly télen elrakott kesztyűket és sálakat, felkapni a korcsolyát, és irány a jég! Mindegy honnan indulsz, biztosan találsz a közeledben egy pályát,  a téli hónapokban több száz helyszínen biztosítanak várják a korcsolyázás szerelmeseit hazánkban. Miért ne fedeznél fel egy újat? Válogatásunkban tíz olyan korcsolyapályát mutatunk be, amelyek az adott régióban kifejezetten kedveltek. Egy igazi különlegességet is belecsempésztünk a végére, kíváncsi vagy melyik az?

Az utazás miatt sem kell aggódnod, csak töltsd le a Simple alkalmazást, vedd meg rajta keresztül az autópálya-matricádat és intézd a parkolásod is mindössze pár kattintással! Az applikáción keresztül bárhol, bármikor megvásárolhatod az e-matricádat kényelmesen és gyorsan, sőt még elektronikus számlát is kérhetsz róla. A Simple mobilparkolás pedig olcsóbb, mint az SMS parkolás, valamint az applikáció térképén GPS segíti a zónák meghatározását, így tényleg minden benne lesz a telefonodban, amire szükséged lehet az utazáshoz. Ne habozz – korcsolyázzuk körbe az országot!

1. Városligeti Műjégpálya, Budapest – nyitott

Európa egyik legrégebbi és legnagyobb összefüggő jégfelületű korcsolyapályájáért nemcsak mi rajongunk, de évről éve bekerül különböző külföldi magazinok téli programajánlójába is, például a CNN is felfigyelt már rá. Maga Rudolf koronaherceg nyitotta meg ünnepélyesen 1870. január 29-én, népszerűsége azóta is töretlen, nem véletlenül vált az ország leghíresebb korcsolyapályájává. A Városligeti Műjégpálya közel 13 000 négyzetméteres, és különleges látnivalók övezik, a Vajdahunyad várának tövében garantáltan feledhetetlen élmény lesz az itt töltött idő.

2. Nagyerdei Stadion, Debrecen – fedett

A Nagyerdei Stadion szomszédságában lévő pálya a modernsége miatt vívta ki a sportág szerelmeseinek elismerését. Nem ok nélkül, itt található Magyarország egyik legmodernebb ilyen jellegű létesítménye. A pálya 1600 négyzetméteres gondozott jégfelülettel és 600 fős lelátóval rendelkezik, így nem is csoda, hogy 2020. január 24-26. között itt rendezik meg majd a 2020-as ISU Rövidpályás Gyorskorcsolya Európa-bajnokságot. Irány a jég, teszteld le még a hivatalos sportolók előtt a Stadiont!

3. Szegedi Műjégpálya – fedett

A listánk eddigi legnagyobb lelátójával rendelkező (1000 fő befogadására képes) Szegedi Műjégpálya a város egyik leghíresebb turisztikai központja, a turisták és a helyiek körében is hihetetlenül népszerű. A legtöbbeknek a péntek esti programja lehet vonzó, mivel akkor hangulatos és látványos jégdiszkó keretein belül kapcsolódhatnak ki – bulira fel!

4. Pécsi Műjégpálya – nyitott

A nyári időszakban teniszpályaként üzemelő, lelátóval is ellátott stadionban télen jégpályát alakítanak ki. Nem árt tudni azonban, hogy a hétfői napokon zárva tart, így ne aznapra időzítsük a látogatásunkat. Ellenben pénteken, szombaton és vasárnap általában délutántól estig jégdiszkót is tartanak.

5. Petőfi-sziget, Baja – nyitott

Mintegy 750 négyzetméteren lehet itt űzni sokak kedvenc téli sportját, elsősorban délutánonként, mivel délelőtt a helyi iskolák tanulóit fogadja a város legnépszerűbb műjégpályája. Baján a tanulási lehetőség is adott: szakképzett oktató segítségével lehet megtanulni a korcsolyázás és a jégkorongozás alapjait. Emellett hangulatos jégbár várja a vendégeket, ahol a téli sportok alapvető italait vehetjük magunkhoz: a teát és a forralt bort, ráadásul ingyen wifi is van.

6. Paks – nyitott

A közel 2000 négyzetméteres műjégpálya az Atomerőmű Sportegyesület (ASE) Sporttelep szomszédságában található. Természetesen van itt büfé is, ismét csak az elengedhetetlen téli felmelegedést segítő italokkal, ételekkel. A pálya hétköznaponként csak délután kettő és este tíz között, míg a hétvégén, a téli szünetben és az ünnepnapokon reggel kilenc és este tíz óra között tart nyitva. Ide azonban muszáj saját korcsolyát hozni, mert bérlésre nincs lehetőség.

7. Győri Műjégpálya – fedett

Az 1984-ben épült, 2010-ben teljeskörűen felújított műjégpályát hétköznap délelőtt csak iskolai csoportok látogathatják, délután pedig ifjúsági jégkorongedzés, illetve jégtánc-oktatás zajlik. A hétvége nagy része a közönségkorcsolya ideje, kölcsönzésre is van lehetőség, heti három alkalommal pedig korcsolyaoktatást is tartanak a kezdőknek.

8. Felsővárosi Sporttelep, Eger – fedett

Az egri Felsővárosi Sporttelep 1200 négyzetméteres jégpályája általában decembertől márciusáig várja a sportolni vágyókat. A jégpályához minden kiegészítő szolgáltatás biztosított: a korcsolyakölcsönző, a büfé és az öltöző-melegedő sátor is. Sőt, az egri lakcímkártyával rendelkezők számára reggel nyolc és délután kettő között térítésmentesen is igénybe vehető a pálya.

9. Veszprém – nyitott

A „Veszprém – Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa” keretein belül nyílt a korcsolyapálya az Óváros terén, a város egyik legszebb részén. A 350 négyzetméter nagyságú pályát február 2-áig lehet látogatni. Érdemes jól időzíteni az érkezést, mivel csak fix turnusokban lehet belépni a pályára, ennek oka, hogy a legtöbb korcsolyapályával ellentétben itt nem műjégen, hanem valódi jégen csúszhatunk, ezért a kétórás turnusok között rolbával simítják a jeget.

10. Zalaegerszegi Jégcsarnok – fedett

A város legnagyobb jégpályája a Jégcsarnok, ami a Dunántúlon működő 4 szabványpályás fedett jégcsarnokok egyike. A csarnok 1800 négyzetméteres gondozott jégfelülettel rendelkezik és közel 1000 ember befogadására alkalmas. Korcsolyabérlésre is van lehetőség, 10 éves kor alatti gyerekeknek pedig ingyenes is.

+1. Csepeli Jégfolyosó és Korcsolyapálya, Budapest – nyitott

Ha unod már a körbe-körbe siklást, és többre vágysz, akkor vár a Csepeli Jégfolyosó és Korcsolyapálya! A hévvel könnyen megközelíthető helyen lévő műjégpályát egy jégfolyosóval kapcsolták össze, így a szokásos köralakú csúszkáláson kívül gyorsulhatunk is, vagy versenyezhetünk a barátainkkal a kivilágított fák között suhanva. A különleges pálya hétköznaponként csak délután elérhető (kettő órától este tízig), hétvégén, ünnepnapokon és a téli szünetben viszont egész nap, reggel nyolctól este tízig hasíthatjuk a jeget. Ha pedig elfáradtunk, a pálya melletti melegedőben és a büfében kipihenhetjük magunkat.