Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be
Simple e-Matrica

Tippek kezdő e-matrica vásárlóknak

Nem kell emiatt kitérőt tenned – az e-matrica néhány kattintással a telefonodon landol, ha a Simple alkalmazást választod a vásárláshoz. Az app érintkezésmentes, ráadásul nagyon is kényelmes megoldást kínál: próbáld ki, és mondj búcsút a benzinkúti sorban állásnak!

 

Amikor épp eszedbe jut, csak vedd kézbe a telefonodat!

Még csak most ismerkedsz az alkalmazással? Fogadj el tőlünk egy tanácsot, és már az alkalmazás megnyitásakor készítsd elő bankkártyádat a fizetéshez. A Simple elindítása után lépj az „e-Matrica” menüpontba! Itt először a járműved adatait (típus, rendszám), majd a matrica típusát kell kiválasztanod. Ahogy azt már előrevetítettük, a fizetéshez bankkártyaadataidra is szükség lesz. A bankkártyád alkalmazásban való elmentésével, ezt a lépést legközelebb már nem kell megejtened. A hosszas pötyögés helyett elég lesz csak kiválasztanod fizetéshez használt mentett kártyát.

Gyorsan és hatékonyan, de véletlenül se kapkodva!

Erre a néhány dologra fordíts extra figyelmet ahhoz, hogy minden zökkenőmentesen menjen: először is, még mielőtt a vásárlás gombra kattintanál, fusd át, hogy minden adatot helyesen adtál-e meg. Ha stimmel a felségjelzés, és arról is meggyőződtél, hogy tévedésből nem az előző autód rendszámát írtad-e be, akkor az autó szempontjából minden rendben. Járműved adatait elmenti az alkalmazás, így a legközelebbi vásárláskor csak ki kell azt választanod a listából.

Arra is figyelj, hogy a matrica érvényessége az alapbeállítás szerint a vásárlás időpontjától indul – ha csak később lesz rá szükséged, ne felejtsd ezt átállítani. Erre havi és heti matricák esetében van lehetőség. Az éves matricák ezzel szemben fix időre szólnak, a vásárlás időpontjától a tárgyévet követő év január 31-éig.

Érdemes ellenőrízni továbbá, hogy biztosan a megfelelő matricatípust választottad-e ki. Ha bizonytalan vagy abban, hogy melyik megyematricára van szükséged, útvonaltervező alkalmazások, és weboldalak segítenek a megyék és megyehatárok beazonosításában.

Ne hajts fel az autópályára addig, amíg meg nem bizonyosodtál a vásárlás sikerességéről!

A bankodtól kapott SMS a terhelésről önmagában nem jelent pályahasználati jogosultságot – ilyenkor a vásárlási folyamat elindult, de még nem biztos, hogy minden szereplőn áthaladt a tranzakció. Ezért ajánljuk, hogy indulás előtt még vess egy pillantást az alkalmazás „Matricáim” menüpontjára – ha itt is megjelent a megvásárolt matrica, akkor megkaptad a pályahasználathoz szükséges e-matrica sorszámot, így nekivághatsz a sztrádának.

Segítséget nyújtunk úticélod megtalálásához is!

Magyarország telis-tele van turisztikai gyöngyszemekkel, amikről Te talán még nem is hallottál. Nem ritka az érzés, amikor kirobbannánk a négy fal közül, de azt nem tudjuk hova menjünk levegőzni. Ha Te is ezt érzed, itt megtalálhatod a hangulatodhoz illő helyet.


Forrás: simple.hu

A kép csak illusztráció. Kép forrása: shutterstock.com