Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be

Tippek autós kalandoroknak

Cikkünkben olyan tippek szerepelnek, melyeket ajánlott megejteni autós utazások előtt. A felhőtlen kiruccanások kulcsa ugyanis a tudatos előkészületekben rejlik: míg a programok terén szeretjük a spontán döntéseket, biztonságunkat nem bízhatjuk a véletlenre.

Vizsgáltasd át a kocsit!

Ellenőrizni a fékrendszer és a futómű állapotát, szükség esetén pótolni vagy cserélni a hűtővizet és a motorolajat, megvizsgálni a klíma hatékonyságát – néhány a legfontosabb teendők közül, melyeket mindenképp el kell végezni autós utazás előtt. Egy szervizben akár fél óra alatt is elvégzik ezt a szemlét, így nem az úton derül majd ki, hogy valami nincs rendben a kocsival.

 

Kösd meg a gépjárműasszisztenciát!

Hiába teszel meg minden előkészületet, vannak helyzetek, melyeket nem lehet előre látni. Éppen ezért tanácsoljuk, hogy az autó átvizsgáltatása mellett az asszisztencia biztosítás megkötése legyen az a két mozzanat, amit elvégzel az autó felkészítéséhez. Az asszisztencia biztosítást kényelmesen megkötheted a Simple appban is. Így ha nehéz helyzetbe kerülnél, számíthatsz az azonnali segítségrenyújtásra.

 

Köss utasbiztosítást!

Gondold csak át: az utazás teljes költségét tekintve még egy kiadás már igazán nem oszt, nem szoroz. Ráadásul itt a te biztonságodról és jóllétedről van szó: még ha terveid szerint egész héten csak a strandon sütteted magad, a balszerencse akkor és utolérhet. Ha kötsz utasbiztosítást, baleset vagy rosszullét esetén az ellátás költségeit – melyek egész borsosak is lehetnek – a biztosító fedezi majd. Fontos azonban, hogy tisztában legyél azzal, pontosan mire is terjed ki a megkötött biztosítás: a szerződéskötést ne vedd félvállról, hanem böngészd át alaposan, milyen körülmények esetén számíthatsz a biztosító segítségére.

 

Legyen mindig elérhető a bankkártyád!

A legrosszabb rémálmod, hogy az otthonodtól távol nem tudsz hozzáférni a bankszámládon tartott pénzedhez? Pedig könnyen előfordulhat, hogy egy külföldi utazás során a bank letiltja a bankkártyádat a szokatlan helyszínről indított tranzakciók miatt. Ilyenkor igazolnod kell, hogy tényleg te, a kártya tulajdonosa kezdeményezted a fizetéseket – sokkal egyszerűbb azonban megelőzni ezt a kellemetlen szituációt, és inkább előre tájékoztatni a bankot az utazásról és annak helyszínéről.

 


+1 Simple tipp: Ahhoz, hogy a pihenés ne csak gondmentes, hanem nyerő is legyen, a Simple alkalmazásban vásárolt autópálya-matricád mellé kösd meg Gépjármű-asszisztencia-, vagy Készülékbiztosításodat, és automatikusan bekerülsz nyereményjátékunk sorsolásába, ahol akár egy 100.000 forinttal feltöltött MOL Gift ajándékkártyát, vagy egy 100.000 forint értékben beváltható utazási utalvány ütheti markodat.


A borítókép csak illusztráció. A kép forrása:

Források:

https://www.autonavigator.hu/cikkek/7-dolog-amit-nezz-meg-nyaralas-elott-az-auton/

https://www.thetravel.com/10-things-everyone-does-wrong-when-booking-a-vacation-and-how-to-fix-them/

https://www.traveller.com.au/travel-insurance-common-mistakes-and-pitfalls-to-look-out-for-13ui9y