Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be
Tematikus séták

Tematikus séták a fővárosban

A tematikus sétákon keresztül jobban megismerheted Budapest leghíresebb épületeit, az izgalmas történeteket hallgatva pedig a város múltjához is közelebb kerülhetsz.


Simple tipp: Ha nyitott vagy az efféle ismeretterjesztő programokra, vásárold meg a jegyedet a Simple appban kényelmesen!


 

Épülettörténeti séta a Pesti Vigadóban

Jótékonysági bálok, ünnepi fogadások, kiállítások és számos komolyzenei előadás helyszíne, már több mint 150 éve. A Pesti Vigadó a főváros meghatározó kulturális központja, melynek falai rengeteget mesélhetnének művészetről és eleganciáról. A túra során megismerheted történetének legfontosabb momentumait, és felfedezheted építészeti jellegzetességeit a képzett idegenvezetők segítségével. Sőt, az épület azon részeit is bejárhatod, melyek a nagyközönség számára nem, vagy csak részben látogathatók.

 

Épületbejárás a Budai Vigadóban

Látogass el a Budai Vigadó csodásan felújított épületébe és ismerd meg minden zegét-zugát. Járd be a kerengő négyzetes udvarát. Csodáld meg a meleg hatású átriumot, amely hangelnyelő faburkolatával és lépcsős kialakításával táncházak, koncertek helyszínévé vált. Tekintsd meg a zárt karzatról a díszes színháztermet, mely szintén különféle rendezvények lebonyolítására szolgál. A részletes túra során olyan termeket, titkokat fedezhetsz fel, amik igazi újdonságot rejthetnek.

 

Tárlatvezetés és toronykilátó látogatás a Március 15. téri templomban

Tekintsd meg az Erzsébet hidat a magasból, egy teljesen új nézőpontból! A Belvárosi Főplébánia-templom tornyából lenyűgöző budapesti panoráma tárul eléd, ezt kár lenne kihagyni! A templomot egyébként pont az Erzsébet híd építése miatt el kellett „tolni”, legalábbis a legenda így tartja. Mi igaz ebből? A séta során minden kérdés megválaszol a tárlatvezető, miközben bemutatja a templom legfőbb látnivalóit.

 

A Vigadóban minden vasárnap, a templomban pedig minden szerdán indul vezetett séta. A részletes információt a Simple app „Jegy” menüpontjában találod!


A borítókép csak illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com

Források:

https://www.jegy.hu/program/epulettorteneti-seta-csoportos-121329

https://vigado.hu/a-vigado-tortenete

https://www.jegy.hu/program/tarlatvezetes-es-toronykilato-latogatas-minden-szerdan-a-belvarosi-foplebania-templomban-94980

https://hagyomanyokhaza.hu/hu/program/epuletbejaras-budai-vigadoban

https://www.octogon.hu/epiteszet/kozos-nevezon/