Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be
Telefonos fotózás kiegészítők

Telefonos fotózás, ahogy a profik csinálják – 3 hasznos kiegészítő

A telefonos fotózás napi szinten előtérbe kerül életünk folyamán. A csúcsszuper képminőség és a kamera alkalmazásban elérhető kreatív funkciók mind hozzájárulnak ehhez. Akár önmagad szórakoztatása miatt csinálod, akár közösségi média oldaladat szeretnéd felturbózni vele, a mobilos fotózás területén is van lehetőség a fejlődésre. Cikkünkben olyan eszközöket említünk, melyek segítenek a legszuperebb képi és videós tartalmak elkészítésében.

 

Telefonod a hobbid is egyben? Ne fogjon vissza kreatív ötleted megvalósításában az, hogy folyton a készüléked megóvásán jár az eszed – ha biztonságban szeretnéd tudni, köss rá Készülékbiztosítást a Simple alkalmazásban.

Ha betörik a képernyő, vagy ellopják* a telefont, biztosított készülék esetén számíthatsz a segítségre, és a javított vagy cserekészüléket futár szállítja majd otthonodba.

 

A legjobb éjszakai fotók így készülnek

Az állvány nem csak a profi fotósok eszköze! Telefonos remekművek elkészítése esetén is nagyon jól jöhet az extra stabilitás, főleg, ha szívesen kísérletezel azzal a rengeteg funkcióval, mely elérhető az okoskészülékedben. Próbáld ki például az éjszakai fotózást, azon belül is a fényfestést: ha telefonodat állványra helyezed, és kiválasztod a megfelelő kamerabeállítást, bemozdulás nélkül örökítheted meg környezeted történéseit. Így készülnek azok a képek, melyeken az elhaladó autók lámpafénye egy hosszú csíkként jelenik meg, illetve az égbolt csillagainak megörökítése is ezzel az egyszerű trükkel készül.

 

Egyenletes kameramozgás a legjobb felvételekért

Ha a telefonos videókészítésben szeretnél fejlődni, egy motoros okostelefon stabilizátorral meglepő eredményeket érhetsz el. A stabilizátorral kiküszöbölhető a kézremegés és a lépések okozta rázkódás, a felvételeid ezáltal sokkal egyenletesebbek lesznek. Több típusnál olyan plusz funkció is elérhető, mint például a mozgáskövetés: ha egy mozgó tárgyat szeretnél lekövetni, a stabilizátor automatikusan úgy fordítja majd a telefont, hogy a tárgy mindig a kép középpontjában maradjon.

 

Nyiss új látószögek felé!

A mobilos kamera legnagyobb hátránya egy klasszikus értelemben vett fényképezőgéppel szemben, hogy nem lehet rajta objektívet cserélni. Ezt a legújabb fejlesztések úgy próbálják kiküszöbölni, hogy több, eltérő tulajdonságokkal (nagylátószög) rendelkező lencsét építenek a telefon hátlapjába. Ennek a megoldásnak is megvannak azonban a maga korlátai, mert például egy hosszúkás távcsőobjektívet nem lehet csak úgy rászerelni. A telefonok lapos kialakításával ez nem lenne összeegyeztethető. Itt jönnek képbe a felcsatolható objektívek, melyeket csak fel kell pattintanod a kamera elé, és máris új látőszögből fotózhatod le környezetedet.

 

*Az Alap csomag képernyőtörés, az Extra csomag képernyőtörés- és lopáskár esetén nyújt fedezetet.


A borítókép csak illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com
Forrás: webshop leírások, főként edigital.hu