Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be

Tél végi programok, ha elűznéd a szürke napok okozta rosszkedvet

A tél vége közeledtével már mindenki várja az első tavaszi napsugarakat, hiszen a borongós, hideg időjárás sokaknak okoz lehangoltságot. Amíg várakozunk a március beköszöntére, pár szuper programmal feldobhatjuk a szürkébb időszakokat. Mutatjuk is melyek ezek!

Mohácsi Busójárás

Első a listánkon a mindenki által jól ismert télűző program, a Mohácsi Busójárás. 2024. február 8. és február 13. között rendezik meg a tavaszköszöntő fesztivált, a szokásos Dunai településen, Mohácson.

Magyarország egyik legrégebbi, illetve legszórakoztatóbb eseménye ez. Idén is több száz maskarás busóval találkozhatunk majd, akik minden erejükkel azon lesznek, hogy végre elűzzék a telet. A programkínálat 2024-ben is nagyszerűnek ígérkezik, a tradicionális fő attrakciók a farsangi felvonulás, a különböző busó bemutatók, látványfőzés, továbbá más-más néptánccsoportok bemutatója lesz.

A programok főként a mohácsi ízek és hagyományok bemutatását célozzák meg. Ezalatt többek között ételkóstolókat, álarcfaragást, máglyagyújtást és még sok más érdekes programot értünk. Igazán kár kihagyni!

 

Fonyódi Kolbászfesztivál

Immár tizenegyedik alkalommal várja a látogatókat a Fonyódi Kolbászfesztivál, 2024. február 9. és 11. között. Kétségkívül ez a Balaton egyik legnépszerűbb és legnagyobb gasztronómiai eseménye a téli időszakban. A Fesztiválon minden lesz, ami szem-szájnak ingere: sajtkülönlegességek, mangalica termékek, házi szárazkolbászok, szalámik és ezeken kívül még rengeteg finomság.

A megvásárolható (és kostoló) termékek mellett különböző előadások, programok is színesítik majd a repertoárt. Az édesszájúak se szomorkodjanak, bővel lesz mit kóstolniuk: kürtöskalács, különféle ízű rétesek, langallók és további isteni falatok várják őket is.

 

Utazás Kiállítás

Február 22-26. között immár 46. alkalommal kerül megrendezésre hazánkban a kiállítás, amivel egy délutánra különböző országok kultúráiba mélyedhetünk el egy kicsit, és persze átszellemülhetünk a nyári életérzésbe. (meg persze fel is készülhetünk rá). Mi is lehet jobb annál, mint az utazásunkat szervezgetni a melegebb éghajlatokra? Ráadásul idén az esemény megújultan, interaktív programokkal kiegészítve várja majd az odaérkezőket. Lesz Boat Show, Karaván Szalon, E-bike Test & Show, és még számos remek előadás, illetve érdekesség. 2024-ben a kiemelt téma az aktív, illetve kalandturizmus lesz.

 

Amennyiben autópályaán keresztül vezetne utad valamelyik programra, ne felejtsd el megvásárolni a 2024-es éves autópálya-matricákat, hiszen a tavalyiak 2024. január 31-én lejárnak. A Simple appon keresztül egyszerűen megvásárolhatod a kívánt típusú vignettát. Csak kattints az E-matrica menüpontra, majd a rendszám megadása után válaszd ki a matrica típusát, és a fizetés után már róhatod is a kilométereket. Ilyen egyszerű!


Forrás:

https://csodalatosmagyarorszag.hu/programok/fesztival-koncert/mohacsi-busojaras-2024/

https://csodalatosmagyarorszag.hu/programok/gasztro-programok/fonyodi-kolbaszfesztival-2024/

https://csodalatosmagyarorszag.hu/programok/kiallitas/utazas-kiallitas-2024/