Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be
Tél az utakon

Tél, az autóvezetők mumusa

A Tél rejteget az utak szempontjából talán a legtöbb veszélyt a sofőrök számára viszont, ilyenkor többször esik meg az, hogy kisebb távokra is az autónk segítségét hívjuk annak ellenére, hogy a kevésbé tapasztalt sofőrök sokszor óvakodva mernek csak beülni a kormány mögé. Gondoljunk csak bele a köd lepte reggelekbe, az első havazásokra vagy egy esőzés utáni jeges utakra.

 

Az első lépések

Mikor már hosszabb időre beállnak az alacsonyabb hőmérsékletek érdemes elővenni vagy beszerezni a téli gumikat. Pontosabban ezt a határt a tartósan 7 Celsius fok alá csökkent időjárás szokta megszabni. Így érdemes ebben az időszakban még inkább figyelemmel kísérni a hőmérséklet alakulását. Ez egy hatalmas lépés már ahhoz, hogy a hideg utakon is biztosítani tudjuk a balesetmentes közlekedésünket. A téli gumik fontossága nem elhanyagolható így ne legyünk restek megvenni azt, ha nincs kéznél otthon.

 

Balesetmentes utazás

Sokan vannak az utakon a decemberi hónap során is. Idén a meghosszabbított téli szünetek még inkább okot adhatnak erre. Számos család erre az időszakra utazást tervez, hogy kikapcsolódjon az ünnepek előtt vagy éppen pont ebben az időszakban hagyják el otthonukat. Az útnak indult embertömeg ilyenkor sokszor az autópályán koncentrálódik. A hideg miatt megromlott utazási körülmények során nagyon fontos, hogy az autópályán történő közlekedés alatt pár dologra különösen odafigyeljünk. Romlanak a látásviszonyok így a fényszórók rendes működésének ellenőrzése és a magasabb követési távolság igen ajánlott. Ha egy másik járművet szeretnénk megelőzni azt is sokkal jobban gondoljuk át mielőtt megkezdenénk a manővert. A megelőzendő jármű melletti elhaladás során megeshet, hogy latyak vagy egyéb kosz kerül szélvédőnkre így mindig legyünk készek az ablaktörlő használatára.

 

Biztosítsd be magad a Simple appal

Bár lehetünk a legügyesebb és legóvatosabb sofőrök váratlan helyzetek mindig történhetnek az utakon. Ha te sem szeretnéd, hogy rossz szájízzel gyere haza kikapcsolódásodból csak nézz rá a Simple appra, szerezz be egy neked megfelelő gépjármű-asszisztenciát és biztosítsd be magad kiruccanásod alatt is. Ha pedig még az autópálya-matricád sincs meg, akkor azt is megvehetted egyúttal az applikációban.


A borítókép csak illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com

Forrás: https://www.autonavigator.hu/cikkek/mire-figyeljunk-telen-autopalyan/