Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be
Szombati munkanap parkolás

Szombati munkanap, majd négynapos hétvége – októberi parkolás kisokos

Szombati munkanap lesz október 15-e, amikor október 31-ét dolgozzuk le. Ne csüggedj a koránkelés miatt, hisz hamarosan négynapos hosszú hétvégén nyújtóztathatod a lábad: mindenszentek ünnepe keddre esik, emiatt hétfőt, azaz 31-ét is megkapjuk pihenőnapnak. Ne feledd, hogy a parkolási rend változik ezeken a napokon – ha bizonytalan vagy, hogy kell-e fizetni vagy sem, a Simple app parkolás funkciójára számíthatsz!

 

Szombaton ne felejts el parkolást indítani!

Október 15-e, szombat tehát munkanap, ami azt jelenti, hogy a közterületi parkolásért fizetni kell a hétköznapokhoz megszokott módon. Gond egy szál se, hisz a Simple alkalmazással néhány kattintással elindíthatod a parkolást mobilodon: az alkalmazás megjegyzi autód rendszámát így, ha bankkártyádat is elmentetted Simple-fiókodba, gyorsan és kényelmesen fizethetsz.

 

A hosszú hétvégén díjmentesen parkolhatunk – vannak azonban kivételek

Az idegenforgalmi szempontból jelentős, és ezáltal különösen forgalmas területeken előfordulhat, hogy az év minden napján 0-24 órában fizetni kell a parkolásért – a hétvégék és az ünnepnapok se jelentenek kivételt. Ez alapján Budapesten például az I. kerületben, a Várban és a Citadella alatt található parkolóban mindig díjköteles a parkolás. Hasonló a helyzet a turisztikailag népszerű vidéki városokban: például Szentendre, Tihany vagy Hajdúszoboszló belvárosában is fizetni kell a parkolásért ünnepnapokon is.

 

Bizonytalan vagy? A Simple app megmondja a tutit!

Nem vagy benne biztos, hogy ahol megálltál, kell-e fizetni vagy sem? Még mielőtt elindulnál felkutatni a parkolóautomatát, mondunk jobbat: a Simple alkalmazás GPS-helymeghatározás** funkciója segít megállapítani, hogy fizetős zónában parkolsz-e. A parkolási rendszer egyébként is nemrég módosult Budapesten: az appban megtalálod a friss zóna árakat, és hogy mettől meddig tart a díjköteles időszak, így mindig könnyen eligazodsz. Ha fizetni kell, a parkolójegy megvásárlása a Simple appban csupán néhány kattintás. Futó parkolásodat mobilodon végig nyomon követheted, bármikor leállíthatod, illetve egy kattintással újra kezdeményezheted – a lényeg, hogy mindig csak a ténylegesen leparkolt összeget kell megfizetned.

 

Tudj meg többet a Simple Parkolás szolgáltatásáról!

 

*A funkció Android rendszerű készülékeken érhető el.

**Zónahatárok közelében a GPS tévedhet. Parkolás indításakor ellenőrizd, hogy a megfelelő zónát választottad-e ki!


A borítókép csak illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com

Forrás: https://www.portfolio.hu/gazdasag/20220107/2022-es-hosszu-hetvegek-es-unnepnapok-itt-az-ev-legfontosabb-tablazata-519648