Autópálya matrica

 • Felejtsd el a papírfecniket és a sorban állást a benzinkúton!
 • A Simple alkalmazással bárhol, bármikor megvásárolhatod az e-matricát.
 • A matrica a telefonodban landol, és céges elektronikus számlát is kérhetsz róla.
 • Az útdíjfizetési rendszerben is megjelenik a sikeres tranzakciót követően az e-matrica.*

HA A SIMPLE ALKALMAZÁSSAL VÁSÁROLSZ AUTÓPÁLYA-MATRICÁT:

 • Gyorsan és biztonságosan veheted meg autópálya-matricádat.
 • A megvásárolt e-matricát az érvényesség időszakában végig megtalálod az alkalmazásban.
 • Bármely bank által kibocsátott bankkártyával fizethetsz.*
 • Vásárlásodról elektronikus számlát igényelhetsz.
 • Több járműre, többféle matricát is vásárolhatsz egyidejűleg.
 • A Simple a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. hivatalos viszonteladó partnere.

*Fontos, hogy az autópálya-használathoz érvényes e-matrica sorszámra van szükség. A bankodtól kapott SMS a terhelésről önmagában nem jelent pályahasználati jogosultságot. Kérjük, hogy a vásárlás után ellenőrizd, hogy megjelenik-e az alkalmazásban a "Matricáim" menüpontban a megvásárolt e-matricád, illetve megkaptad-e a vásárlásról a visszaigazoló emailt (ez általában néhány másodpercen belül megtörténik). 

Így vásárolhatsz autópálya-matricát a Simple alkalmazásban:

 1. Töltsd le az alkalmazást, és regisztrálj.
 2. Nyisd meg az e-Matrica szolgáltatást, és regisztráld be a járművedet. Ehhez meg kell adnod a rendszámot és a jármű típusát.
 3. Bármilyen típusú járművet regisztrálhatsz, akár többet is: D1 - legfeljebb 7 személy szállítására alkalmas jármű és vontatmánya, D1M – Motorkerékpár, D2 - 7-nél több személy szállítására alkalmas jármű, tehergépkocsi 3,5 t-ig, és lakókocsi, B2 - Autóbusz - 9-nél több állandó ülőhellyel rendelkező, személyszállítási céllal készült jármű, U - Utánfutó - A D2 és B2 kategóriába tartozó járművek által vontatott pótkocsi
 4. Válaszd ki a járművet, amire e-matricát vennél, majd válaszd ki a kívánt autópálya-matricát: országos heti (10 napos), országos havi, országos éves, vagy éves megyei, az alkalmazásban mindegyik típust megtalálod.
 5. Ha szeretnél számlát kérni a vásárlásról, add meg a számlázási adatokat a fizetési oldalon. (A számlát elektronikusan letölthető formában emailben kapod meg az alkalmazásban regisztrált email-címedre.)
 6. Fizesd ki az e-matricát az alkalmazáson keresztül. A fizetéshez bármely bank által kibocsátott bankkártyát elfogadjuk.
 7. A vásárlás után ellenőrizd a megvásárolt matricát a Simple alkalmazás "Matricáim" menüpontjában. A banktól kapott SMS a fizetés teljesüléséről önmagában nem elég. Érvényes autópálya-használati jogosultságod csak akkor van, ha érvényes matrica-sorszámmal rendelkezel. Ezért mindenképp ellenőrizd, hogy megérkezett-e az e-matrica az alkalmazás „Matricáim” menüpontjába, illetve az email-es visszaigazolás tőlünk, mielőtt felhajtasz a fizetős útszakaszra.
 8. A megvásárolt autópálya matricádat megtalálod az alkalmazásban a „Matricáim” menüpontban az érvényesség teljes időszaka alatt.
 9. A vásárlásról egy kinyomtatható bizonylatot is kapsz az alkalmazásban regisztrált e-mail címedre.
 10. A tranzakció részleteit az alkalmazásban a „Vásárlásaim története” menüpontban is megtalálod.
 11. Az alkalmazás e-mailben és alkalmazáson belüli üzenetben is figyelmeztet autópálya-matricád lejárta előtt.
 12. Matricád a sikeres vásárlást követően azonnal megjelenik a Nemzeti Útdíjfizetési Zrt. rendszerében.
 13. Bankkártyádat biztonságosan elmentheted a vásárlás során az alkalmazásban, amit a legszigorúbb nemzetközi PCI DSS kártyatárolási biztonsági szabvány szerint kezelünk. Így a következő vásárlás során már nem kell újra megadnod bankkártyád adatait.

Szolgáltatások

Kapcsolódó Hírek

Csekkbefizetés az otthon kényelmében a Simple alkalmazással

#Csekkbefizetés #QR fizetés #Simple fiók

A Simple alkalmazás Csekkbefizetés szolgáltatásával mostantól gyorsan és egyszerűen egyenlítheted ki csekkjeidet a pénztárcád bogarászása, és bankkártya-adataid ezredik bepötyögése nélkül. 

Fizesd e-vonatjegyedet az otthonod kényelmében is a Simple Fiókkal, és nyerj vele!

#Mentett bankkártya #Simple fiók #SimplePay #online fizetés #webshop

Vonatjegy-vásárlás gyorsan és egyszerűen: fizess a vasúttársaság online felületén Simple Fiókban mentett bankkártyával, és nyerj egymilliót vagy értékes heti nyereményeket! 

Töltsd le a Simple alkalmazást a mobilodra!