Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be

Színházi évadkezdés: musical-ek és vígjátékok őszre

Színházi évad következik: szeptemberben indul az új színházi évad, így a nyaralásból visszatérve se kell attól tartanunk, hogy program nélkül maradunk. Cikkünkben összegyűjtöttük nektek három budapesti színház repertoárjából, hogy mely premierekre érdemes odafigyelni az őszi időszakban. Az aktuális biztonsági intézkedések megismeréséért ajánljuk, hogy előzetesen tájékozódj az adott színház weboldalán.

Akár munkába menet a buszon, akár otthon a kanapén nyújtózkodva – bárhol is kapj kedvet egy színházi előadáshoz, a Simple alkalmazásra számíthatsz. Pörgesd végig az app jegykínálatát, és csapj le a Neked szimpatikus előadásra: miután kiválasztottad az ülőhelyeket, Simple-fiókodba mentett kártyáddal pár gombnyomással fizethetsz is.

 

Kabaré, Vígszínház

A legendás musical Béres Attila rendezésében október 9-én debütál a Vígszínházban. A Kabaré az 1930-as évek Berlinjében, a jazzkorszak alkonyán játszódik, amikor már érezhető a II. világháború előszele. Ebbe a világba lép be Clifford Bradshaw, az amerikai író, aki inspirációt keres következő regényéhez. Első berlini éjszakáján Cliff betéved egy lepukkant éjszakai klubba, ahol találkozik Sally Bowles-szal, az élénk, tehetséges kabaré előadóval. Sally és Cliff kapcsolata váratlanul álomszerű románccá virágzik. Az idő múlásával azonban a berlini helyzet izgalmasból és életerősből baljós és erőszakos fordulatot vesz.

 

Lövések a Broadwayn, Thália Színház

Szeptember 12-én mutatják be Woody Allen azonos című, Oscar-díjra jelölt filmjének musical-adaptációját. A darabot Béres Attila viszi a Thália színpadára. A történet egy drámaíróról szól, akinek első sikerét egy gengszter finanszírozza. Az alvilági ügyletek végül a színpadon is megmutatkoznak, és a Broadway-premier így lesz igazán hatásos: az előadás közben eldördül pár golyó. Mindeközben a darabban a swing-korszak fergeteges slágerei zendülnek fel.

 

Bella Figura, Pesti Színház

Boris vacsorázni viszi szeretőjét – történetesen pont oda, ahol feleségének legjobb barátnője épp az anyósa születésnapját ünnepli. Hogyan érhet véget egy ilyen este? Pezsgő és egy csipet – inkább egy marék – bonyodalom keveredik Yasmina Reza vígjátékában, melyet az emberi véletlenek és a szövevényes kapcsolati rendszerek tesznek annyira valódivá. A darab Török Ferenc rendezésében október 22-én kerül bemutatásra.


A kép csak illusztráció. A kép forrása: pexels.com

Forrás: Simple alkalmazás