Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be
Színház ősszel

Színház ősszel: romantikus, zenés és nevetős ízelítők az új évadból

A színházak szeptembertől várnak a 2022/23-as évad újdonságaival. Hoztunk egy kis ízelítőt az ősszel bemutatandó darabokból – ha megtetszik valamelyik, csapj le színházjegyedre gyorsan és kényelmesen a Simple alkalmazás Jegy szolgáltatásában.

Színházjegyek nyomtatás nélkül gyorsan és egyszerűen itt!

 

A világsiker Magyarországra látogat: Aranyoskám

Madách Színház

Szeptemberben érkezik az Aranyoskám (Tootsie) című amerikai filmvígjáték zenés-táncos színpadi feldolgozása a Madách Színházba. Dustin Hoffman zseniális alakítását, na meg a rendkívül szórakoztató és szerethető történetet ki tudná elfelejteni? Ha újra átélnéd az élményt, akár egy kicsit új köntösben is, a musicalt semmiképp se hagyhatod ki! A musical a Broadway-bemutató után először a Madách Színházban kerül színre, non-replica változatban, vagyis saját rendezői koncepcióval, díszlettel, jelmezzel és koreográfiával.

Bemutató: 2022. szeptember 16-17-18.

 

Amikor az idő múlása nem jelent akadályt: Ők tudják, mi a szerelem

Nemzeti Színház

„Nézze, milyen szép asszony most is az anyám, fehér hajjal. Őt szeretném eljátszani!” – a negyven éves Tolnay Klári így fogalmazta meg, hogy egy idősen is vonzó nő szerepébe szeretne belebújni. A színésznő vágyának eleget téve alkotta meg Hubay Miklós drámaíró az Ők tudják, mi a szerelem című darabot. Inspirációként a francia romantikus zeneszerző, Hector Berlioz emlékiratait használta fel: Berlioz idős korában elhatározza magát, hogy fittyet hányva mindenre és mindenkire felkeresi gyermekkori szerelmét, az ekkor már nagymama Dubeoef Estellát, és megszökteti őt. Az előadás olyan sikeres volt, hogy a két főszereplő, Tolnay Klári és Sinkovits Imre negyven évig játszották a darabot, míg ténylegesen beleöregedtek szerepükbe. A darab idén ősszel a Nemzeti Színházban éled újjá.

Bemutató: 2022. szeptember 22.

 

Egy kihagyhatatlan krimivígjáték: Komédia egy bankrablásról

Thália Színház

Egyenesen a londoni West Endről, a Mischief Productions közreműködésével, egy fergeteges vígjáték érkezik a Thália Színházba. A Mischief Productions az a produkciós iroda, melynek a Centrál Színházban bemutatott Ma este megbukunk című darabot is köszönhetjük – aki látta, egész biztosan könnyesre nevette magát, és éppen ezért a Komédia egy bankrablásról című előadásra is magas elvárásokkal ül majd be. A történet szerint egy felbecsülhetetlen értékű gyémántot bíznak a Minneapolis City Bankra. Egy börtönszökevény minden áron megkaparintaná a drágakövet. Ám a banda, akivel összeáll, nem éppen a legkomplettebb csapat, ráadásul mindez egy olyan városban történik, ahol mindenki csaló. Vajon végül kinek üti a markát a gyémánt?

Bemutató: 2022. október 1.


A borítókép csak illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com

Forrás:

https://madachszinhaz.hu/szindarab/aranyoskam

https://nemzetiszinhaz.hu/eloadas/ok-tudjak-mi-a-szerelem

https://thalia.hu/eloadasok/henry-lewis-jonathan-sayer-henry-shields-komedia-egy-bankrablasrol/