Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be
Szabadidőparkok Budapesten

Szabadidőparkok Budapesten – Irány mozogni a friss levegőre!

A szabadidőparkok mostanra már egyre nagyobb teret nyernek, így nem kifogás, ha a városban laksz – akár a háztömbből lesétálva is szuper sport- és családbarát helyeket fedezhetsz fel a környéken, de az se fogjon vissza, ha úticélodhoz pár megállót utaznod kell. Jusson eszedbe, hogy BKK napijegyedet vagy bérletedet a mobilodon is megveheted a Simple appal!

 

Tabáni szabadidőpark

A Tabán egy nagykiterjedésű, lejtős területén foglal helyet a szabadidőpark, mely három különálló helyszínen nyújt sportolási és kikapcsolódási lehetőséget felnőtteknek és gyerekeknek. A gyerekek birodalma, a játszótér a legfelső részen található. Különlegessége a szuper kilátás a Budai Várra. A felnőtt „játszóterekhez” ennél lejjebb kell ereszkedni a lépcsős sétányokon: a középső szinten egy kondipark helyezkedik el, legalul pedig egy multifunkcionális labdapálya, mely kosárlabda, streetball, foci és kézilabda játékokra is alkalmas.

 

Hajógyári szabadidőpark

Nagyon friss, nagyon zöld – a Hajógyári-szigeten a sűrű lombkoronák alatt foglalnak helyet a különböző sporteszközök: focikapukkal és kosárpalánkokkal felszerelt pályát itt is találunk, na meg kondiparkot is. Egy nagyobb füves placcon dupla röplabdapálya várja a sportolni vágyókat, a kondipark mellett pedig plexi hálós, beton pingpongasztalon adogathatjuk a labdákat. Van biciklitároló is, így semmi akadálya a bringás megközelítésnek.

 

Csepeli Tejút park

Viszonylag könnyű rátalálni a parkra, ha már a környéken bóklászik az ember: ha mindenfele csillagászattal kapcsolatos utcaneveket látsz, jó nyomon vagy! A Tejút park éppenséggel a Rakéta utca és a Tejút utca találkozásánál helyezkedik el. Az űr tematika a park kialakításában is visszaköszön: a rendkívül látványos űrhajó csúszda és a krátereket és dombokat formáló színes, gumiborítású talaj a kicsiket egy igazi kozmikus kalandra invitálja. Ami pedig a sportot illeti: a parkban kanyarog egy 300 méter hosszú futópálya, van kondipark, multifunkciós labdapálya és pingpongasztal is.

 

Városligeti Sportcentrum

Itt igazi sportparadicsom vár minket: lehet focizni, kosarazni, pingpongozni, van kondipark és futópálya – fogalmazhatunk úgy is, hogy ez a standard csomag, a fentebb említett helyszíneken ezek a sportolási lehetőségek többnyire megtalálhatóak voltak. Mit tud ezen felül a Városliget? Különlegesség például a teqball asztal, illetve a gurulós-ugratós extrém sportok kedvelőinek jó hír, hogy van gördeszkapark, na meg egy pump track pálya is. Ez utóbbi egy hullámos pálya, ahol a biciklisek egyfajta pumpáló mozgással, tekerés nélkül tudnak haladni.


A borítókép csak illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com

Források:

https://www.freesportparks.hu/tabani-szabadidopark

https://www.freesportparks.hu/hajogyari-sziget-sportpark

https://www.freesportparks.hu/csepel-tejut-park

https://www.freesportparks.hu/varosligeti-sportcentrum