Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be
SUP és szörfdeszka szállítás

SUP és szörfdeszka szállítás autóval – mit, hogyan?

A SUP és a szörfdeszka szállítása autós nyaralás során egy kicsit gondosabb kidolgozást kíván meg, hiszen ezek nagyobb méretű sporteszközöknek számítanak.

 

Leeresszük vagy sem?

Néha a sok apró dologgal is meggyűlik a baj – hát mi lesz akkor, ha a méretes sporteszközöket is bele kell valahogy szuszakolni az autóba? Gondolunk itt például egy SUP-ra vagy szörfdeszkára. A SUP esetében még könnyebb dolgunk van, hisz azt tudjuk leeresztve szállítani. Amennyiben egyébként is így tároljuk otthon, nem is marad kérdés. Amikor viszont evezés után csak szeretnénk visszavinni a szállásunkra, majd másnap újra magunkkal hozni, felmerül bennünk a kérdés: muszáj minden alkalommal eljátszani a leengedés, felpumpálás mizériáját? Mivel a tetőn szállítás nem tesz jót neki, hiszen a tűző napon megnő belsejében a nyomás, sajnos nincs más választás: ha a belső térben máshogy nem fér, leeresztve ajánlott szállítani.

 

Hullámok mellet a szélben is száguld

Egy szörfdeszka esetén legalább ilyen dilemmákba nem ütközünk: nincs választás, úgy kell szállítani, ahogy van. Egy kombi autóban az ülések lehajtásával beltéren is elférhet, egyéb esetben a tetőcsomagtartó a megoldás. Ha viszont a tetőre kerül a sporteszköz, pár dologgal számolnunk kell: egyrészt a légellenállás meg fog nőni, így nagyobb lesz a fogyasztás. Oda kell figyelni a megfelelő rögzítésre is: ne csak leesés, hanem lopás ellen is biztosítsd, például egy biciklilakat segítségével. A deszkát egyébként érdemes egy éppen erre a célra kifejlesztett deszkazsákban szállítani, mely fényvisszaverős felső lapjával megakadályozza a túlmelegedést.

 

Minden indulásra kész? Van még egy tippünk a számodra!

Az autópálya-matrica megvásárlásáért nem kell külön kitérőt tenned, ha a Simple alkalmazást használod: az appban bármelyik e-matrica típust megvásárolhatod kényelmesen, hiszen ha elmented bankkártya-adataidat is az alkalmazásban, akkor mindössze néhány kattintással meg is van a matricád.

Ráadásul most még nyereményjátékunkban is részt vehetsz, ha 2022.07.06. és 2022.08.21. között bármilyen típusú autópálya-matricát vásárolsz, vagy kötsz gépjármű-asszisztencia biztosítást a Simple appal.

Részletek: https://simple.hu/tankolj-fel-a-nyarra-es-nyerj/

>> Autópálya-matricát vásárolnék a Simple appal, és nyerni szeretnék vele! <<<


A borítókép csak illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com

Forrás: https://sportoljma.hu/magazin/tanacsok-autoval-utazoknak-szorf
https://sportoljma.hu/magazin/tanacsok-autoval-utazoknak-sup