Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be

Sulikezdés a BKK mobiljeggyel – egyszerűbb, mint gondolnád

A sulikezdés már nincs messze, így mártózz meg a nyár utolsó sugaraiban, és meríts erőt a szeptemberi rajthoz! Ne aggódj, hamar visszarázódsz a sulis hétköznapokba – de ahhoz, hogy tényleg a fontos dolgokra tudj koncentrálni, próbáld meg nem túlbonyolítani a dolgokat. A Simple app segít: ha az alkalmazásban veszed meg Budapest-bérletedet, máris eggyel kevesebb elintéznivalód lesz!

 

Bérlettartó helyett díszítse tok a telefon hátlapot!

Hiába van kéznél, még mindig csak egy papírdarab az a bérlet, amit a telefonod hátulján tárolsz. Ez a bérlet nem fog értesítést küldeni lejárta előtt – ellenben a Simple-ben vásárolt mobiljegy igen! Ha a mobiljegyet választod, többé nem kerülsz olyan kellemetlen helyzetbe, hogy a metrómegállóban az ellenőr fordít vissza a jegyautomatához. Az app figyelmeztet, ha új bérletet kell vásárolnod, sőt egyből fel is kínálja a bérlet megújításának lehetőségét: ha elmentetted bankkártyádat az alkalmazásba, az újravásárlás csupán egy kattintás. Az pedig csak a ráadás, hogy így telefonod hátlapjára visszakerülhetnek a designos tokok.

 

Így vásárolj mobiljegyet vagy bérletet a Simple appban

Az alkalmazásba lépve keresd meg a „BKK Mobiljegy” szolgáltatás menüpontját. Itt fővárosi bérleteket és napijegyeket (24 órás és 72 órás jegyeket, valamint hetijegyeket) tudsz vásárolni. Bökj az „Új jegy vásárlása” gombra, majd válaszd ki a megvásárolni kívánt terméket. Időalapú jegyeknél beállíthatod az érvényesség kezdetét – ha ezt nem teszed meg, mobiljegyed a vásárlástól számított 2 perc elteltével válik érvényessé. Ahol szükséges, add meg érvényes, személyazonosításra alkalmas igazolványod számát.

 

Felszálláskor ezt kell tenned

Elsőajtós felszállásnál válaszd a „Kódbeolvasás felszálláshoz” funkciót az alkalmazásban, és irányítsd telefonod kameráját a buszon elhelyezett kódra. Ha metrózni fogsz, a „Metróra szállok” opció lesz a megfelelő: ilyenkor nem kell semmit beolvasnod, hanem elég csak kiválasztanod a megjelenő listából, hogy melyik megállóban fogsz felszállni.

Miután sikeresen érvényesítetted mobiljegyedet, mutasd fel a buszsofőrnek vagy a metróban az ellenőrző személyzetnek a telefonod képernyőjén megjelenő animációt. Amennyiben menet közben ellenőr jön szembe a járművön, értelemszerűen a „Felmutatás az ellenőrnek” opciót kell választanod.


A borítókép csak illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com