Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be
hello Bringás a Simple appon keresztül

Sport, télen is

A sport elengedhetetlen része mindennapjainknak. Fontos az egészségünk és jókedvünk megőrzése miatt és persze sok más előnye is van. A téli időszakban, mikor a természet lelassul és megpihen, hajlamosak vagyunk mi is kicsit jobban ellustulni. Ezért fontos, hogy ilyenkor is megadjuk szervezetünknek a szükséges mennyiségű és minőségű testmozgást.

Előnyei

A hűvös levegőn való mozgás gondolatára is vacogni kezdünk, pedig rengeteg kecsegtető hatása van. Az immunrendszert a hideg, friss levegő ellenállóbbá teszi, így számos betegséget elkerülhetünk. Felgyorsítja az anyagcserénket is, nem utolsó sorban, pedig a szabadtéri sportolások alkalmával a D-vitamin készleteinket is feltölthetjük.

Amire oda kell figyelned

A kültéri sportok, kirándulások alkalmával fontos odafigyelnünk a megfelelő öltözet kiválasztására. A hideg idő ellenére amint intenzívebb tevékenységbe kezdünk, gyorsan kimelegedhetünk, leizzadhatunk, így a megfázás veszélye is fennáll. Ennek elkerülésére érdekében ajánlott a réteges öltözködés, amit a mozgás intenzitása szerint kedvünkre változtathatunk. Ne feledkezzünk meg az erősebb szélről se, hiszen könnyen fülgyulladáshoz, arcüreggyulladáshoz vezethet. Érdemes tehát egy széldzsekit, sálat, sapkát is magunkkal vinnünk a hosszabb utakra.

Mit sportolhatsz?

Akár a családdal eltöltött szánkós kaland vagy hócsata is kitűnő testmozgás lehet. A klasszikus téli sportok, mint a síelés, snowboardozás vagy a korcsolyázás kiválóan feltölti a lelkünket, és testünket is alaposan megdolgoztatja. A hidegebb évszakokban is űzhetünk olyan hétköznapi sportokat, amiket egyébként is szívesen csinálunk. Így akár eljárhatunk futni vagy kocogni, nordic walkingolni vagy akár kerékpározni és rollerezni.

Simple tipp: Ha előnyben részesíted a szabadtéri bringázást vagy rollerezést, akkor, az egészségeden kívül ne feledkezz meg a biztonságról sem. Válaszd a Simple appban is elérhető hello Bringás biztosításokat, ha szeretnéd magad vagy járművedet biztonságban tudni.

 


A borítókép csak illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com

Források: https://likebalaton.hu/telepules/balaton/hireink/miert-hasznos-telen-is-a-szabadteri-sport-176702/