Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be

Simple app rejtelmei: kövesd nyomon pénzügyeidet egyszerűen

Arról bizonyára hallottál már, hogy a Simple alkalmazással milyen könnyen megy a parkolás, vagy éppen a csekkbefizetés, és a pénztárnál is jól jön, ha telefonod NFC-funkciójával érintésmentesen fizetheted ki a vásárlás összegét. 

Azt is tudtad, mennyi lehetőséget kínál az app a különböző pénzügyek menedzselésére? Ízelítőképpen elhoztuk a három kedvencünket, melyek neked is nagy segítségedre lehetnek a mindennapokban. 

  1. Minden egy helyen: kezeld OTP EP és SZÉP kártyádat a telefonodról!

A Simple appal szuper egyszerűen lekérdezheted OTP Egészségpénztár és OTP SZÉP kártya egyenlegedet. Csak nyisd meg az alkalmazást, és a Pénztárcám menüpontban válaszd ki a csekkolni kívánt kártyát. Mindkét kártya esetében ugyanaz a teendőd: írd be a 16 jegyű kártyaszámodat, majd add meg kártyád telekódját. Ezt követően a képernyőn nyomban megjelenik az aktuális egyenleg. (Az említett kártyaszámot az alkalmazás kijelentkezésig megjegyzi -kivéve a telekódot-, így ha újból ellenőrizni szeretnéd egyenleged, már szinte csak egy gombnyomás az egész művelet.)

OTP Egészségpénztár kártyád esetében az egyenleged feltöltésére is van lehetőség: add meg 16 jegyű OTP EP kártyaszámodat és a feltölteni kívánt összeget, majd válassz az alkalmazás által felkínált fizetési módok közül. A feltöltött összeg (92%-a) rögtön felhasználható (a többi működési költség címen zárolódik) OTP Egészségpénztár kártyával.

A következőkre viszont figyelj oda: OTP Egészségpénztár kártyád egyenlegét a Simple alkalmazáson keresztül nem tudod felhasználni, ez csak a fizikai megjelenésű kártyán keresztül lehetséges.

  1. Hó végén így kijön a matek: keresd vissza vásárlásaid részleteit!

Mikor? Hol? Kinek? Mennyit? Nem kell többé találgatnod, se a blokkok után kutatnod: ha a Simple-t használod vásárlásaid kifizetésére, az alkalmazásban minden tranzakciót megtalálsz, legyen az NFC-s fizetés vagy bármilyen alkalmazáson belüli vásárlás (például csekkbefizetés vagy parkolás). Nyisd meg a Simple appot, és a „Pénztárcám” menübe lépve válaszd a „Vásárlásaim története” lehetőséget. A szűrési funkcióval szolgáltatásokra bontva is átnézheted a tranzakciókat, így még pontosabb képet kaphatsz arról, mire is költötted a pénzed. Az alkalmazáson belüli vásárlásokról egyébként e-mailben is kapsz tájékoztatást.

Simple tipp: szabd személyre a kezdőképernyőt! Ha sosem parkolsz, ne kerülgesd ezt a szolgáltatást – rendezd őket úgy, hogy a leggyakrabban használtak kerüljenek felülre. Ha hosszan nyomva tartod az ujjad az egyik csempén, az mozgathatóvá válik. Húzd az ujjad felfele vagy lefele tetszés szerint, hogy kedvenc szolgáltatásaidat mindig könnyen elérhesd.

  1. Már ez is lehetséges: küldjetek pénzt egymás e-mail címére gyorsan és egyszerűen!

Rendezzétek gördülékenyen pénzügyeiteket a haverokkal, és a bankjegyek számolgatása helyett használjátok a Simple pénzküldés funkcióját: ha mindkettőtöknek OTP-s kártyája van, csak add meg a fogadó fél e-mail címét és a küldeni kívánt összeget. Mintegy közlemény rovatként üzenetet is írhatsz a címzettnek, ez teljesen opcionális. A következő lépésként válaszd ki, hogy a Simple alkalmazásban rögzített kártyáid közül melyikről szeretnél pénzt küldeni. Fontos tudni, hogy virtuális Simple kártyáról nem indíthatsz ilyen típusú tranzakciót.

A pénzküldést fogadó Simple felhasználó az alkalmazásba lépve értesítést kap a pénzküldési szándékról. Ha viszont még nincs Simple fiókja az illetőnek, egy meghívót fog kapni e-mailben – a pénzösszeget csak akkor tudja fogadni, ha regisztrál a Simple rendszerébe.

Simple tipp: e-mail címen kívül a kedvezményezett nevének megadásával, illetve kártyaszámának begépelésével is küldhetsz pénzt. A hosszas pötyögést könnyedén kiválthatod az NFC-funkció segítségével is: kapcsold be a telefon NFC-antennáját, majd érintsd a bankkártyát, melyre pénzt szeretnél küldeni, a telefonod hátlapjához.