Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be
Ruhaszelektálás Simple mobiljegy

Ruhaszelektálás, avagy egy friss kezdet

A ruhaszelektálás egy friss és új kezdetet tud adni nekünk az új évet megkezdve. Ezek a friss darabok lehetnek az ünnepek alatt kapott ajándékok vagy egy nagy vásárlókörút során beszerzett ruhák. Leselejtezett ruháinkat viszont nehogy kidobjuk, hiszen megannyi formában újrahasznosíthatjuk, továbbadhatjuk.

 

Használt ruha üzletek

A használt ruha üzletekben általában nem csak vásárolni tudsz. Jó minőségű, leselejtezett ruháidat is le tudod adni. Itt akár pontokat vagy kuponokat is kaphatsz a leadott ruhákért cserébe, amit később fel tudsz használni az üzletben. Nem mellesleg a ruhadarabok körforgásával a környezetet is védheted.

 

Ruhakonténerek

Ha úgy gondolod a bolti minőséget már nem ütik meg, de mégsem szeretnéd, hogy a szemetesben végezzék, akkor tudjuk ajánlani a ruhakonténereket. Ezeket leggyakrabban a hipermarketek és különböző nagyobb cégek üzlete mellett vagy parkolójában találhatod meg. Az ide bedobott ruhákat más célokra újrahasznosítják, új ruhadarabok készülnek belőlük, vagy ipari géptisztítórongyként és alapanyagként lesz újból felhasználva.

 

Jótékonysági szervezetek

Ha nem csak a fenntarthatóság a célod, de másoknak is szívesen segítenél, akkor a jótékonysági szervezetek is nagy örömmel fogadják a textileket. Az általad megunt ruhadarabokat leadhatod bizonyos szervezeteknél, így te is megszabadulsz a felesleges daraboktól és még másokon is a rászorulókat is támogathatod.

 

Állatmenhelyek

Nem csak embertársainkon, de kisállat barátainkon is tudnak segíteni régi ruháink. Számos állatmenhely fogad szívesen régi ruhákat, hogy azokat az állatokat melegen tartó rongyként használják fel. Ebben az esetben oda kell figyelned arra, hogy cipzárt, veszélyes kiegészítőket, éles köveket, szegecseket ne tartalmazzanak a textíliák, amik sérülést okozhatnak az állatokban.

 

Simple tipp: Ha bármelyik alternatíva megtetszett, akkor irány a gardrób és mehet is a leselejtezés. Azután már csak pattanj buszra és juttasd el a ruhákat az általad kiválasztott helyre. Annak érdekében, hogy ez is egyszerűbben menjen, csak jelentkezz be a Simple appba és vedd meg mobiljegyedet, hogy még ma új színekben pompázhasson a szekrényed.


A borítókép csak illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com

Forrás: https://femina.hu/szepseg/hasznalt-ruhak-leadasa/