Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be
Pünkösdi hosszú hétvége

Pünkösdi hosszú hétvége parkolásügyileg

A pünkösdi pihenésre nem kell tovább várni, hiszen idén június 6-ára esik pünkösdhétfő – Te kigondoltál már valamilyen programot a három napos hétvégére? Ha a városba készülsz, ne feledd, hogy a közterületi parkolás rendje hétfőn megváltozik: bár a legtöbb zónában ingyenesen parkolhatunk, a büntetések elkerülése érdekében ezen a napon is oda kell figyelnünk.

 

Vannak ugyanis kivételek

Gondolunk itt azokra a különösen frekventált zónákra, ahol az év minden napján 0-24 órában díjköteles a parkolás. Ilyen például az I. kerületben, a Várban és a Citadella alatt található parkoló. Hasonló a helyzet az olyan, turisztikai szempontból népszerű vidéki városokban, mint például Szentendre, Tihany vagy Hajdúszoboszló, melyek belvárosában szintén fizetni kell a parkolásért ünnepnapokon is.

 

A Simple alkalmazás segít, hogy mindig tisztán láss

Felejtsd el a „kell fizetni vagy sem” dilemmát! Ha a Simple appot használod parkoláshoz, a GPS-helymeghatározás segítségével néhány koppintással megbizonyosodhatsz arról, hogy fizetős zónában parkoltál-e. Ehhez ki se kell szállnod a kocsiból, elég csak kézbe venned mobilodat. A funkció persze egész évben jól jöhet, nem csak ünnepnapokon – ha pedig díjköteles a zóna, a parkolójegy árát ugyanilyen egyszerűen ki is fizetheted az alkalmazásban.

 

Az alkalmazással a parkolás időtartamát is szabályozhatod

Ha a Simple-lel parkolsz, a parkolóautomatával ellentétben a fennmaradó összeg visszajár. Beállíthatod előre, hogy mennyi időt fogsz parkolni – ezzel szabályozhatod, hogy mekkora összeg kerüljön befoglalásra a kártyádon. Az se baj, ha a maximálisan leparkolható időtartamot hagyod beállítva, hisz bárhogy is alakuljon a napod, a parkolást bármikor leállíthatod. Ilyenkor csak a tényleg leparkolt összeget vonja le az alkalmazás, a különbözet automatikusan felszabadul.

 

Indítástól a leállításig egyszerű és kényelmes

Ne keresgéld a parkolóórát, és az aprók után se kajtass – az alkalmazásban kényelmesen, bankkártyás fizetéssel egyenlítheted ki a parkolás díját. A leggyorsabban akkor végzel, ha elmented a bankkártyádat az alkalmazásban, így a parkolás elindításához csak néhány kattintásra lesz szükség. Amikor pedig már ketyeg az óra, az app figyelmeztetést küld 15 és 5 perccel a parkolás lejárta előtt, nehogy elfelejtsd, mikorra kell visszatérned a kocsidhoz.


A borítókép csak illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com

Forrás: https://nevezetesnapok.hu/cimlapon/punkosd-2022/