Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be
Pünkösd-utazás a családdal

Pünkösd: eseménydús hosszú hétvégének nézünk elébe

Pünkösd hétfő miatt újabb hosszú hétvégének örvendhetünk és ekkor egyúttal a nyár eljövetelét is megünnepelhetjük. Vétek lenne a négy fal között tölteni az időt, amikor országszerte szuper programok várnak – hoztunk is egy kis ízelítőt a kínálatból.

 

Kirándulós, művelődős programok a hosszú hétvégére

Füzér vára pünkösdi időutazásra (június 4-5.) invitálja a családokat: az ifjú kalandorok megismerhetik, hogyan éltek a középkorban. Lesznek lovagi bemutatók, lesz tánctanítás élő dudazenére, és akinek van kedve, fotózkodhat királylány vagy lovag jelmezben is. Kalocsán Pünkösdi Népművészeti Fesztivált tartanak (június 4-5.) folklórfelvonulással, táncbemutatókkal és kézműves foglalkozással. Székesfehérvár pedig virágos pünkösd (június 3-6.) címszó alatt borul illatok és színek kavalkádjába: ezen a hétvégén, ahogy minden évben a helyi virágkötő mesterek látványos virágkompozíciókkal díszítik fel a belvárost. Az összeállításokra a Székesfehérvár applikáción keresztül szavazni is lehet.

 

Gasztroeseményekkel is el leszünk árasztva

Szekszárdon Pünkösdi Hal- és Vadünnepet (június 3-6.) rendeznek. A sok-sok finomság mellett zenés programok és kirakodóvásár várja majd az érdeklődőket. Gyula és Békéscsaba idén is együtt ünnepel: a két város együttműködésében megvalósuló Gasztroséta (június 4-5.) tavaly debütált, és különböző nemzetiségek konyháját mutatta be. Idén is számíthatunk a változatos ízekre: a magyar, a székely, a német, a román, a szlovák és az olasz konyha is képviselteti magát, de természetesen a gyulai és csabai kolbász is a főszereplők között lesz. Balatonfüreden pedig Balatoni Hal- és Borünnepet (június 3-6.) rendeznek, melynek a mulatozáson kívül fontos üzenete van: a rendezvény a balatoni halakra és a hazai borgazdaságokra, vendéglátókra hívja fel a figyelmet. Az ünnepen az ország tíz nemzeti parkja is részt vesz kiállítóként.

A Simple appal sorban állás nélkül megvásárolhatod autópálya-matricádat.

A szervezésben mindig barátod a Simple app

Az autópálya-matrica megvásárlása a Simple alkalmazásban csupán néhány kattintás – amint összekészültetek, utolsó simításként mobilodon kényelmesen beszerezheted a matricát az utazáshoz, és indulhattok is! Az e-matricát az érvényesség időszakában végig megtalálod az alkalmazásban, nem szükséges kinyomtatnod a bizonylatot. Sőt, az érvényesség lejártához közeledve az alkalmazás figyelmeztetést küld – így mindig tudni fogod, pontosan meddig szánthatod a sztrádákat.

 


A borítókép csak illusztráció. A kép forrása: unsplash.com

Források:
https://www.programturizmus.hu/ajanlat-punkosdi-mulatsag-fuzer.html
https://www.programturizmus.hu/ajanlat-nepmuveszeti-fesztival-kalocsa.html
https://www.programturizmus.hu/ajanlat-punkosdi-viragalom.html
https://www.programturizmus.hu/ajanlat-punkosdi-hal-es-vad-fesztival.html
https://www.programturizmus.hu/ajanlat-gyulai-gasztronomiai-program.html
https://www.programturizmus.hu/ajanlat-balatoni-hal-es-borunnep-balatonfured.htm