Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be
Programötletek őszre

Programötletek az őszi szezonra

A programötletek ezúttal sem maradhatnak el! Ősszel sem áll meg az élet: igaz, jól esik a nyári pörgés után kicsit lelassítani, és az időjárás is sokszor arra bátorít minket, hogy egész nap a kanapén kucorogjunk. Ugyanakkor az ősz színei, illata, az őszi fesztiválok hangulata semmi máshoz nem fogható – ne maradj le, hozd ki ebből az évszakból is a legtöbbet!

 

Indul a borszezon!

Az őszt nem is tudnánk elképzelni szüreti mulatságok és más, borhoz kapcsolódó ünnepek nélkül: október első hétvégéjén például Villányban rendeznek vörösbor fesztivált. A látogatókat szüreti felvonulás és sok-sok koncert szórakoztatja majd, de természetesen a pincelátogatások és borkóstolók sem maradhatnak el. A borkedvelőknek október közepén érdemes lesz a Balatonhoz is ellátogatni: 14-16. között a balatonfüredi Tagore sétányon rendeznek szüreti fesztivált, 22-én pedig a balatonlellei Kishegyen lesz Murci Fesztivál.

 

Őszi csemegékből nem lesz hiány

Betáraznál az ősz ikonikus ízeiből, vagy ellesnéd a legtutibb konyhai fortélyokat, hogy otthon is elkészíthesd a finomságokat? A keszthelyi Gesztenye Fesztivál (október 15-16.) kézműves vásárán mindenféle gesztenyés portéka közül válogathatunk, az igazán elszántak pedig gasztro workshopokon a házi gesztenyesütés rejtelmeivel is megismerkedhetnek. A legjobb az egészben, hogy a fesztivált egy kalandparkban rendezik, ahol míg a felnőttek inspirálódnak, a gyermekek a kötélpályán indulhatnak gesztenyevadászatra. Nem csak a gesztenye kerül azonban középpontba októberben: Szarvaskő község legismertebb rendezvényét, a Csipkebogyó Fesztivált 22-én rendezik meg. Lesz vásár, és a csipkelekvár főzésének titkait is elleshetjük.

 

Falatozás helyett egy kis kultúra

Ha evés-ivás helyett inkább egy kis művelődésre vágysz, a Múzeumok Őszi Fesztiválját (október 3. és november 13. között) ajánljuk figyelmedbe, mely a család minden tagjának ad majd valami maradandót. Az ország minden táján csatlakoznak múzeumok a programsorozathoz, melynek célja a fiatalabb közönség megnyerése. A múzeum ugyanis nem csak egy egyszerű kiállítótér, ahogy azt a legtöbben gondolják: a múzeum ennél sokkal összetettebb intézmény, mely képes összehozni a hasonló érdeklődési körű fiatalokat. A fesztivál programjai is ezt a szemléletet erősítik: a résztvevők megoszthatják egymással élményeiket, vagy akár közös projekteket is megvalósíthatnak.

 

Simple tipp: amennyiben tömegközlekedéssel utazol, a Simple-fiókba mentett bankkártyádnak minden esetben hasznát veheted. A Volánbusz járataira például közvetlenül az alkalmazásban megveheted menetjegyedet.

 


A borítókép csak illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com

Források: https://www.villanyiborfesztival.hu/vorosbor/programok/
https://www.programturizmus.hu/ajanlat-szureti-fesztival-balatonfured.html
https://csodalatosbalaton.hu/programok/gasztro-programok/murci-fesztival-a-kishegyen-2022-balatonlelle/ https://www.programturizmus.hu/ajanlat-gesztenye-fesztival-keszthely.html
https://www.programturizmus.hu/ajanlat-csipkebogyo-fesztival-szarvasko.html
http://oszifesztival.hu/programok.html