Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be
Programötletek a fővárosban

Programötletek a fővárosban unaloműzésre

Programötletek mindig kellenek. Kapcsolj velünk ősz üzemmódba! Akár aktív időtöltésre vágysz a fővárosban, akár csak pihengetni szeretnél valahol, programajánlónkból bátran meríthetsz inspirációt.


 

Simple tipp: Ne lacafacázz, ha már amúgy is gondolkoztál a mobilos bérletvásárláson – próbáld ki, milyen a Simple-ön megvásárolni Budapest-bérletedet, és kapj rá a kényelemre!

 


Fogaskerekűvel a Normafára

A fogaskerekű Budapest egyik legrégebbi és legkülönlegesebb közlekedési eszköze. Többszáz méteres szintemelkedés leküzdésével egészen a Széchenyi-hegyig juthatunk fel vele. A fogaskerekű vasút a Városmajorból indul, és olyan népszerű kirándulóhelyeket érint, mint például a Normafa és a Svábhegy. A jellegzetes, vörös kocsik; a friss, erdei levegő és a remek panoráma – már maga az utazás hatalmas élmény, aztán ha összekötitek az alkalmat egy kis sétával a Normafánál, a szinte túraértékű mozgással már tényleg teljes lesz a kirándulás. A legjobb az egészben, hogy Budapest-bérleted a fogaskerekűre is érvényes, így nem kell külön jegyet váltanod az utazáshoz.

 

Egy arborétum felkeresése

Ha természetközeli élményre vágysz, de nem szeretnél belevágni egy túrába, arra is van megoldás: egy botanikus kert meglátogatása ugyanúgy megadhatja ezt az élményt, és még munka utánra, vagy esetleg két egyetemi előadás közé is beilleszthető a program. Ha pedig botanikus kert, elsőre a Pál utcai fiúkból is ismert Füvészkert ugrik be legtöbbünknek. Az ELTE egyik speciális oktatási egységéről van szó, melynek része egy üvegház is, ahol egész évben különleges növényeket leshetünk meg. Botanikus kerttel a budai oldalon is találkozunk: a Budai Arborétum a SZIE Kertészettudományi karának bemutatókertje. Ha szívesen elrejtőznél kicsit a városi nyüzsgéstől, mindkét kert remek választás!

 

Bekuckózva egy hangulatos kávézóba

Mikor még a nap simogatja arcunkat, könnyebben találunk motivációt őszi, kirándulós programokhoz. Egy borúsabb napon viszont alternatív megoldást kell keresnünk a lelki feltöltődésre: jelentheti ezt például egy kellemes időtöltés egy meghitt kis kávézóban. Budapest telis-tele ilyen beülős helyekkel, mi pedig ennek a felhozatalnak egy friss szereplőjét szeretnénk most ismertetni: a Wömbätot. Forró italod mellé harapnivalóként választhatsz a szuper extra bagelek közül, de a frissen sült péksütikre is érdemes rápróbálni.


Források:

https://normafapark.hu/latnivalok/fogaskereku

https://welovebudapest.com/toplista/oszi-kirandulohelyek-budapesten

https://welovebudapest.com/hely/elte-fuveszkert

https://www.programturizmus.hu/ajanlat-budai-arboretum.html

https://welovebudapest.com/toplista/6-uj-budapesti-kavezo-amely-a-koronavirussal-dacolva-megnyitott-a-karanten-ota