Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be

Programok vidéken márciusra

A programok tárháza márciusban is izgalmakkal teli kulturális és gasztro eseményekben bővelkedik. Ha valamelyik márciusi hétvégén utazni támadna kedvünk, látogassunk el az egyik eseményre a cikkünkben felsoroltak közül, biztosan nem fogjuk megbánni! 

 

Miskolci Kocsonyafesztivál 

Március 8. és 10. között idén is megrendezésre kerül a sokak által kedvelt, hazánk egyik legnagyobb szabadtéri gasztrofesztiválja, a Miskolci Kocsonyafesztivál. Az esemény több mint 20 éves múlttal büszkélkedhet, emellett pedig rengeteg díjat is bezsebelt már: kétszer kapott Marketing díjat, 2011-ben a Turisztikai Nívódíjat, illetve a harmadik helyezést kapta meg az országos eseménymarketing kategóriájában a Turizmus Trend „Iránytű” kommunikációs versenyén.  

Amennyiben te is kíváncsi vagy, hogy mégis milyen lehet ez a neves program, ne habozz megnézni. Miskolc utcáit járva több mint 30 koncertet tekinthetsz meg, amellett, hogy a gazdag étel-és italkínálat közül válogatsz. Abban az esetben pedig, ha már jóllaktál, nézelődj a vásári forgatag nyújtotta kínálat között! 

 

Füredi Tavaszi Fesztivál 

A Balaton hagyományos rendezvényét, a Füredi Tavaszi Fesztivált március 15. és 17. között tartják Balatonfüreden. A más-más műfajokat felsorakoztató gála mindegyik esztendőben az újjáéledés és a megújulás szellőjét hozza magával. A rengeteg kulturális műsor minden korosztály számára érdekes és feltöltő lesz. Az alapítók kedveznek a kicsiknek, a képzőművészet iránt rajongóknak, plusz azoknak is, akik szeretnének megemlékezni a március 15.-i forradalom és szabadságharcról is. 2024-ben is megannyi koncert, illetve előadás várják az érdeklődőket. 

 

Hamvas Napok 

Hazánk megbecsült írójának tiszteletére rendezik meg évente a Hamvas Napokat szintén Balatonfüreden. Idén március 22. és 23. között látogathatjuk meg ezt a remek irodalmi összejövetelt. Ebben az esztendőben is számos fantasztikus programmal készülnek a szervezők. Ezek közé tartoznak irodalmi előadások, könyvbemutatók, filozófiai beszélgetések, koncertek, kiállítások és egyéb kulturális események. Az előadások széles skálája lehetővé teszi a résztvevők számára, hogy különböző aspektusokon keresztül közelítsék meg Hamvas Béla munkásságát. Helyszínül a Szőcs Géza Irodalmi Szalon szolgál, ami a gyönyörű Tagore sétányon helyezkedik el, így ajánlatos a nap kezdetén, vagy végén végig sétálni a gyönyörű Balatonparton. 

 

+ tipp:

Azoknak, akik autó helyett a buszjáratokat vennék igénybe az utazáshoz, van egy szuper tippünk. Töltsd le a Simple-t, ahol a Mobiljegy szolgáltatást kiválasztva pillanatok alatt megvásárolhatod Volánbusz járataira szóló jegyedet, beállítva a különböző kedvezmények típusát. Felszállásnál csak fel kell mutatnod a QR-kódot, így nem kell félned attól sem, hogy jegyedet elhagyod valahol.


Forrás: 

A kép illusztráció. A borítókép forrása: shutterstock.com

https://csodalatosmagyarorszag.hu/programok/gasztro-programok/miskolci-kocsonyafesztival-2024/ 

https://csodalatosmagyarorszag.hu/programok/fesztival-koncert/furedi-tavaszi-fesztival-2024-balatonfured/ 

https://csodalatosmagyarorszag.hu/programok/fesztival-koncert/hamvas-napok-2024-balatonfured/