Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be
Piknikezés Budapesten

Piknikezés Budapesten? Ezekre a helyekre érdemes menned

Piknikezés jár a Te fejedben is látva a folyamatosan javuló időt. A fővárost szerencsére sok-sok zöld terület tarkítja: ha szeretnél kimozdulni a betonrengetegből, pakolj meg elemózsiával egy kosarat, csapj a hónod alá egy pokrócot, és irány a legközelebbi kert vagy park! Hogy adjunk egy kis inspirációt, összegyűjtöttünk pár szuper, ráadásul könnyen megközelíthető helyszínt.

 

Kopaszi-gát

Tavasszal a kockás plédes piknikezők, nyáron a vízpart szellőjében napozók lepik el a Lágymányosi-öböl partjait. A gát és környéke sokáig elhagyatott környezet volt, a felújítások következtében viszont csak úgy vonzza a sportolni, kikapcsolódni vágyókat. Érdekesség, hogy a munkálatok ellenére a terület változatos élővilága megmaradt. Akár a különleges vízparti madarat, a kis lilét is meglesheted, de sirályokkal szinte biztosan találkozol.

 

Filozófusok kertje

Nem tartozik Budapest legismertebb látnivalói közé, ami nem is feltétlen baj: békés, csendes atmoszférájával képes hű maradni nevéhez, hisz itt kényelmesen elmerülhetsz gondolataidban. Nevét egyébként a 2001-ben felavatott szoborcsoportról kapta a kert, mely olyan meghatározó gondolkodókat ábrázol, mint például Jézus Krisztus és Buddha. Nem utolsósorban a kilátás is szuper a Gellért-hegy nyugati oldaláról: jól látható innen a Budai Vár, a Bazilika és a Lánchíd is.

 

Nehru part

A pezsgés elkerülhetetlen: a Corvinus egyetemnek, valamint a Bálna vendéglátóhelyeinek közelsége, illetve a 2-es és a 4-6-os villamos találkozása miatt általában sokan megfordulnak a Duna pesti oldalán húzódó parkban. Egyesek a folyó közelsége és a túlpart csodálata miatt érkeznek, másokat a sok-sok szabadtéri sportolási lehetőség vonz. Amikor jó az idő, a társaságok a fűbe letelepedve időznek, a fesztiválok laza hangulatát megidézve. Jó tudni, hogy a park India első miniszterelnökéről kapta a nevét.


A borítókép csak illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com

Források: https://welovebudapest.com/toplista/a-legjobb-piknikezos-helyek-ahol-leteritheted-a-pokrocod

https://csodalatosmagyarorszag.hu/latnivalok/termeszeti-ertekek/kopaszi-gat-budapest/