Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be

Pénteken elstartol a Hack the Crisis Hungary hackathon

Észtország kezdeményezésével immár több, mint 30 ország – köztük hazánk is- csatlakozott az online ötletbörzéhez, amely a koronavírus által okozott krízishelyzetre hivatott digitális megoldásokat találni.

Magyarországon Április 3-5. között rendezik meg az eseményt a HWSW.hu szervezésében. A csapat több önkormányzatot, szakmai szervezetet keresett fel annak érdekében, hogy olyan témákat tudjon megjelölni a résztvevőknek, amik a járvány miatt most igazán rászorulnak a segítségre. A rendezvény támogatói többek között az OTP Mobil Kft., a T-Systems, az Ericsson Magyarország, a Fintechzone és a Docler.

Simple és SimplePay fejlesztői- és üzemeltetői csapata nem csak támogatóként, de lelkes ötletgyárosként is szerepelni fog a két napos hackathonon, és minden erőnkkel igyekszünk majd a megadott topikok valamelyikében megoldást találni a problémákra. 

A 48 órás fejtörés választható témakörei a következők:

Save lives – #élet

Az egészségügyi dolgozók és az egészségügyi rendszer van leginkább kitéve a koronavírus következményeinek, hiszen nap, mint nap fertőzött betegeket kell ellátniuk. Többek között a leterheltség csökkentése vagy éppen a raktárkészletek pontos nyomon követésére is segítheti a szektor munkáját.

Save communities – #közösség

A koronavírus megfékezésének hatékony módszere egyszerű: maradjunk otthon. Ezáltal azonban a mindennapi életünk részévé vált társas érintkezések teljesen elmaradnak. Ebben a helyzetben a közösségek online kommunikációjának fejlesztése, és a társadalmi felelősségvállalás előre mozdítására is kulcsfontosságú. 

Save small businesses – #vállalkozás

Látjuk, hogy a koronavírus súlyosan érinti a kis- és középvállalkozásokat. Sokan pénzügyi nehézségekkel küzdenek és el kell bocsátaniuk alkalmazottjaikat, különösen azok kerültek nehéz helyzetbe, akik korábban nem rendelkeztek webshoppal vagy olyan terméket, szolgáltatást kínáltak, ami a személyes interakción alapult. Fontos, hogy új bevételi csatornákat alakítsanak ki és költségcsökkentési megoldásokat tudjanak bevezetni rövid időn belül.

Save education – #oktatás

Az oktatási intézményeknek hirtelen kellett átállniuk az online tanításra, tanárok és diákok egyaránt váratlan kihívásokkal kerültek szembe. A tanárok túlterheltségére, továbbképzési lehetőségeikre is megoldást kell találni amilyen gyorsan csak lehet.

A kezdeményezés a fejlesztői társadalom erejét egyesítve mutatja meg, mekkora potenciál van ebben a szakmában.

Az IT szakembereken kívül azok a jelentkezők is nélkülözhetetlenek, akik ötleteikkel tudják hozzásegíteni a nehéz helyzetben lévőket problémáik megoldásához.

A jelentkezés csapatban, illetve egyénileg is történhet, ezt követően pénteken 16 órakor kezdetét veszi a válsághekkelés a Slack csatornáján keresztül.

Ha felkeltette érdeklődésed a hackathon, csatlakozz Te is!