Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be
Parkolási tippek, tanácsok

Parkolási tippek télre: a fagyás nem lesz többé mumus!

A parkolási tippek igazán jól jönnek a téli időszakban. Ilyenkor is körültekintően kell eljárniuk az autósoknak a szeszélyes időjárási viszonyok között. Mi legyen a kézifékkel, amikor éjszaka odakint a mínuszok szaladgálnak, és mit ne felejtsünk el, ha esett a hó?

 

Tippjeinkkel könnyedén veszed majd az akadályokat!

 

Megérkeztünk: milyen állapotba hagyjuk az autót?

Parkolóhely keresésekor nézzünk felfelé is, és ellenőrizzük, hogy a közeli háztetőkről lezúduló jég vagy hó okozhat-e kárt az autóban.

Kemény fagyok esetén problémát jelenthet, hogy az éjszakára behúzva hagyott kézifék reggelre befagy. Ennek elkerüléséért dönthetünk úgy, hogy inkább nem húzzuk be, ám ilyenkor mindenképp tegyük az autót sebességbe. Lejtőn parkoláskor is figyeljünk arra, hogy az autót sebességben hagyjuk, a kormányt pedig állítsuk úgy, hogy ha netalántán mégis elgurulna az autó, valamilyen akadály állítsa meg a közelben, és így a lehető legkisebb baj történjen.

Megvan a tökéletes hely, és az autót is szabályos helyzetben hagytad – már csak a parkolásról kell gondoskodnod, amit a Simple appból pár kattintással elindíthatsz! Így nem kell attól tartanod, hogy a szélvédő párásodása vagy fagyása miatt a parkolójegy láthatatlanná válik a parkolóőr számára.

Próbáld ki a Simple Parkolást!

Indulunk: mire figyeljünk, mielőtt kikanyarodunk az utakra?

Ha az utcán parkol az autó, a reggeli rutinba mindenképp számoljuk bele, hogy nem biztosan lesz zökkenőmentes az indulás. Például amint beköszöntenek a fagyok, máris gondolnunk kell az ablakokra fagyott csapadék eltávolítására. Az utakon fontos, hogy megfelelően kilássunk az autóból, ezért ezt a lépést sose csaljuk el.

Nagyobb havazás esetén az autó tetején összegyűlt hótömeg jelenthet gondot: ha nem takarítjuk le indulás előtt, egy fékezésnél könnyen a szélvédőre bukhat a rögzítetlen „rakomány”, menet közbe pedig a mögöttünk haladót veszélyeztetheti az elszóródó hóáradat.

Hogy bárhol könnyen megbirkózzunk az autó helyrepofozásával, mindenképp tartsunk az autóban jégkaparót és valamilyen seprűt, melyekkel az időjárás ezen nyomait könnyen eltüntethetjük. Szabadban parkoló autóknál az ajtók reggelre befagyhatnak, kinyithatatlanná válhatnak. Ennek megelőzéséért inkább ne mosasd le a kocsit, ha fagyot mondanak. Ha ennek ellenére mégis megtörténik a baj, az ajtó kinyitásában jégoldó folyadék segíthet. Ezt viszont ne felejtsük az autóban, hisz úgy nem sok hasznát vesszük.


A borítókép csak illusztráció. A kép forrása: pexels.com

Forrás: https://automentes-szallitas-olcson.hu/mire-figyeljunk-a-teli-idoszak-alatt/