Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be
Parkolási trükkök

Parkolás trükkösen, a Simple appal

A parkolás a jogosítvány megszerzése után is sokunkban kelt félelmet. A nagyvárosi tumultusban még ijesztőbb lehet, hiszen a parkolás több irányú, nagy figyelmet igényel. Ha te is előre izzadsz a parkolókeresésnél, jó hírünk van: hoztunk nektek három technikát, amivel könnyebbé tehetitek a parkolást.

 

A merőleges parkolás

Autózásaink során minden bizonnyal a merőleges parkolással találkozunk a legtöbbet. A megoldás itt is az, mint a legtöbb esetben: adjunk magunknak teret! Ha jobboldalon találunk parkolóhelyet, a hely előtt próbáljunk meg minél jobban balra kormányozni – így nagyobb helyünk lesz majd bekanyarodni jobboldalra, a két autó közé. Ha szűkösen vagyunk, érdemes a kiszemelt helytől balra található autóhoz orientálódni: közelítsük meg jobb oldalra kanyarodva a hátulját, majd balra tolatva próbáljunk egy vonalba kerülni a szabad hellyel. Ezután nincs más dolgunk, csak jobbra tekerve a kormányt, bekanyarodnunk a célba.

A párhuzamos parkolás

A párhuzamos parkolás sok sofőr ősellensége. Budapesten sokszor találkozunk vele, hisz a járdák szélén általában így kell megállnunk. Ahogy a merőleges, úgy a párhuzamos parkolás is akkor a legnehezebb, ha két autó közé kell beállnunk. De tekintsünk pozitívan a dologra: az előttünk és mögöttünk lévő autót tájékozódásra is használhatjuk! A legfontosabb kérdés ezesetben, hogy autónk elfér-e a kiszemelt szabad helyen. Ez általában akkor lehetséges, ha a kocsink méreténél másfélszer nagyobb hely áll rendelkezésre a manőverezés helyigénye miatt. Ha elegendőnek tűnik a hely, guruljunk a szemben lévő kocsi mellé, körülbelül egy ajtónyitásnyi távolságra. Ezután kezdjünk el nagyon lassan jobbra tolatni, és közben figyelni a bal visszapillantó tükröt: ahogy meglátjuk a hátsó autó mindkét lámpáját, váltsunk egyenesbe, és így tolassunk addig, míg az autónk baloldala egy vonalba kerül a mögöttünk lévő kocsi elejének baloldalával. Ha jól saccoltunk, és van elég helyünk, hozzuk egyenesbe balra kanyarodva az autót, párhuzamossá téve azt a járdával.

Parkolójegy

Ha sikeresen beparkoltuk az autónkat, ne felejtsünk el parkolójegyet venni. Ez sok esetben egyet jelent a parkolóóra és apró keresgéléssel, ami tovább fokozza a stresszhelyzetet. Ha szeretnéd ebben is megkönnyíteni a dolgod, jó ötlet a Simple alkalmazását választanod.

A jegyedet akár az autódból megveheted gördülékenyen a bankkártyáddal, plusz a parkolásodat a maximálisan megjelölt idő alatt bármikor leállíthatod – így, ellentétben a készpénzes módszerrel, akkor sem kell az egészet kifizetnünk, ha esetleg túl nagy idősávot adnánk meg.


A borítókép csak illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com

Forrás: https://www.femcafe.hu/cikkek/utazas/parkolasi-kisokos-kezdoknek-es-haladoknak