Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be

Olvasmányok, hogy teljes legyen a kikapcsolódás

A nyári láblógatás csak egy izgalmas regénnyel lehet az igazi, ezért összegyűjtöttük Nektek a legjobb szórakoztató és szépirodalmi műveket, köztük számos újdonsággal és bestsellerrel! A könyvek mind a Bookline sikerlista előkelő helyén állnak, így jó eséllyel titeket is elvarázsolnak majd, ahogy sok más emberrel tették. 

Vackoljátok be magatokat valamilyen árnyékos zugba a strandon, teraszon, lakásban, és merüljetek el a varázslatosnál varázslatosabb világokba, fordulatos történetekbe.

Ha pedig a Simple alkalmazás Bookline szolgáltatásán keresztül szerzitek be kiválasztott könyveiteket, mentett kártyával is fizethettek biztonságosan és egyszerűen, hogy a vásárlás még egyszerűbb legyen!

  • Julie Caplin: Egy krémes Párizsban

Ha romantika, akkor hol is dúlhatna szenvedélyesebben a szerelem, mint Párizsban? Nina négy idősebb fivére mindig pontosan tudja, hogy a család legkisebbikének, egyedüli lányként, mikor, mit kell tennie, és ezt szívesen a tudomására is adják. Így, amikor lehetőséget kap arra, hogy Párizsba utazzon, és segítőként részt vegyen egy cukrásztanfolyam lebonyolításában, nem tudja elég gyorsan összecsomagolni a bőröndjét. A dolog egyetlen bökkenője, hogy a nagyratörő, ugyanakkor rendíkívül vonzó séffel, Sebastian Finley-vel kell együtt dolgoznia, aki nem más, mint az egyik fivér, Nick gyerekkori barátja, egyben az a férfi, aki iránt időtlen idők óta gyengéd érzelmeket táplál. Ilyen körülmények között nem csoda, ha Ninának nem csak az ínycsiklandozó krémeseknek és makaronoknak kell ellenállnia, hanem egy egészen másfajta csábításnak is…

  • Delia Owens: Ahol a folyami rákok élnek

Tudjuk, hogy könnyed és romantikus könyveket ígértünk a cikkünk elején, de a biológus Owens első regénye annyira fordulatos krimi és érzékeny fejlődésregény, hogy letehetetlen kihagyni. A sztori Észak-Karolina ritkán lakott, mocsaras partvidékén játszódik az 1950-es és ’60-as években. A történet főhőse a lápvidéken sorsára hagyott kislány, Kya Clark, aki az évek során elszigeteltségében önellátásra rendezkedik be, s alig érintkezik a környékbeliekkel. Az első szerelem azonban Kya életét is felforgatja: a közeli kisvárosban élő Tate tanítgatja olvasni, ám nem Tate az egyetlen, aki érdeklődik a különleges, magának való lány iránt. Egy rejtélyes gyilkosságot követően a helyi közösség felbolydul, és a gyanú hamarosan a mocsárban magányosan élő „Lápi Lányra” terelődik.

  • Borsa Brown: A szárd szikla 

Aki egy ízig-vérig szórakoztató és perzselő érzelmekkel tarkított könyvre vágyik, az bátran forduljon a népszerű erotikus-romantikus írónő, Borsa Brown regényeihez. Mi most legújabb kötetét ajánljuk, amelyben Virginia Angels, egy fiatal amerikai lány szerelmi csalódása után Szardíniára utazik. Semmit sem tud a szigetről, de hamar felfedezi a szépségét, az ízeit, az embereket, miközben lehetetlenebbnél lehetetlenebb helyzetekbe keveredik. A véletlenek folyton egy idegen, ám felettébb karakán férfi útjába sodorják, aki nemcsak ostorozza a lányt, hanem felkelti az élet utáni vágyat is benne. A röpke nyaralás azonban megváltozik, amikor kiderül, hogy ki is valójában ez a titokzatos személy. Rejtett egyezségük az őrület és az észszerűség határán mozogva taszítja őket egy olyan élethelyzetbe, amellyel nehezen barátkoznak meg. Vágyak, cselszövés, fájdalmak és szenvedély egy szigeten, amely szerelembe ejti az embert, és örökre megpecsételi a sorsát.

  • Kocsis Noémi: Bakancslista Magyarország – 777 lenyűgöző hazai kaland és úticél 

Nemcsak olvasmánynak, de szülinapra ajándéknak is kitűnő választás Kocsis Noémi könyve, amelyben 777 lenyűgöző és izgalmas hazai utazásra csábít. Páratlan ötletekkel szolgál, ha csak egy rövid kiruccanásra, hétvégi kirándulásra vagy akár hosszabb országnézésre vágynánk – családdal, barátokkal vagy a párunkkal, nyugalmas feltöltődésre vagy épp aktív pihenésre áhítozva, bakancsot húzva vagy elegáns ruhába bújva, pazarul elengedett pénztárcával vagy éppen fillérekből kivitelezve a nagy kalandot. Kocsis Noémi könyvéből mindenféle variációra bőven kapunk ihletet: fürdőzzünk és sakkozzunk egyszerre a Széchenyi fürdőben; nézzük meg, hogyan nyilaznak lóhátról Kaposmérőben; tudjuk meg a vácrátóti arborétumban, milyen étel főzhető a liliomfa szirmából; mossunk aranyat Mohácsnál; bálozzunk barokkosan Győrben; evezzünk télen egy gőzölgő csatornán Hévíztől a Balatonig; süssünk hamuban sült pogácsát Kunszálláson; vagy utazzunk az igazi Zsuzsi vonaton!

Végezetül még egy kis hazai:

  • Király Levente: Nem kötelező – Kortársak és kimaradók 

Ha csak egy könyv fér bele az idei nyárba, akkor az legyen a Nem kötelező – Kortársak és kimaradók című szöveggyűjtemény. Ne tévesszen meg senkit a definíció, a kötetet nem csak középiskolásoknak készült. A Corvina Kiadó főszerkesztője, Király Levente azzal a szándékkal válogatott össze rövidprózákat – Spiró György nemzeties tankönyvparódiájától kezdve Jászberényi Sándor haditudósító novelláján át Hajnóczy Péterig, Bán Zsófiáig vagy Csáth Gézáig –, hogy népszerűsítse a kortárs magyar irodalmat. A Nem kötelezőben számos, ismertebb és kevésbé ismert novella között kalandozhatunk, melyeket a könnyebb orientáció kedvéért még tematizált is. Találunk szövegeket #szerelem #kapcsolat vagy épp #bűn és bűnhődés témákban, és azokra is gondolt, akik nem ismernék a kötetben szereplő írókat, ugyanis a könyv nemcsak rengeteg, nagyjából 100 szerző stílusába enged bepillantást, de röviden be is mutatja az írókat is.