Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be
Őszi könyvajánló

Olvasás ősszel – könyvajánló

Az olvasás élménye az őszi borongós időszakban a legfelemelőbb. A zord napok elől jó behúzódni a szobánk otthonos melegébe, és egy gőzölgő kávé vagy tea fölött elmerülni egy képzelt világban, miközben a takarónkba bújva hallgatjuk az eső kopogását.


 

Ha te is szereted ezeket a borongós őszi délutánokat, de még nem tudod, melyik könyvet válaszd, jó helyen jársz: hoztunk számotdra pár remek, új megjelenést, amivel kiszínezheted az őszi szürkeséget. A kényelmes olvasást már a művek meegrendelésekor megtapasztalhatod, ha a Simple alkalmazás Bookline szolgáltatását használod erre a célra.

 


Szarka Károly: Az én hibám

Az író első könyve igazi generációs regény. Főhőse, Fecske, egy fővárosi call centerben dolgozik, de legszívesebben csak aludna. A mostani húszas-harmincas generáció ismerős helyszíneken találhatja magát: főhősünk házibulikon és kocsmák teraszán vergődi magát végig a magány kiútját keresve, miközben állandóan úgy érzi, hogy nem csinál semmi értelmeset. A könyv végére kiderül, megtalálja-e, és az is, sikerül-e végre megszeretnie önmagát.

 

Vida Kamilla: Konstruktív bizalmatlansági indítvány

A költő bemutatkozó verseskötete meghökkentő világba kalauzol minket – egy olyan világba, ahol egy versben szerepel Isten, Noé és Berki Krisztián. Vida is igyekszik generációs hangot megszólaltatni: az olyan közös emlékek, mint az október 23.-i iskolai rendezvények vagy épp a 2006-os események mellett a mai huszonévesek spleenes kiábrándultsága adja a versek alaphangját. Hogyan lehet célt találni egy olyan világban, ahol már minden ideológia halott? Érdemes-e egyáltalán? És ha igen, hol? Ezekre a kérdésekre keresik Vida Kamilla versei a választ, és nem ígérjük, hogy megtalálják.

 

Székely Szabolcs: A beszélgetés története

Tizenhat évnyi hallgatás után szólal meg újra kötetben. A fiatalkori szerelmek helyett mostmár az érett férfikor problémáival küzdve: a családapaság és a férjlét nyűgjei elevenednek meg a kötet szabadon, mégis biztos kézzel kezelt verseiben. Mindennapiság pátosztól, de nem illuzióktól mentesen – ez Székely Szabolcs második kötete.

 

Hazai Attila: Budapesti Skizo

A Magvető Kiadó 2015-ben kezdte el újra kiadni a fiatalon és tragikusan elhunyt Hazai Attila életművét. Az először 1997-ben megjelent regényében a 90-es évek Budapestjének underground világába kalauzol minket a szerző. Feri, az Amerikából hazatért író, aki jobban szereti elmondani a történeteit, mint leírni, beleszeret Krisztinába, aki megpróbálja megmenteni a drogokba menekülő főhőst. Felhevített pesti éjszakák, filozofikus agymenések és sziporkázóan abszurd humor várja azokat, akik kinyitják Hazai Attila kultikussá vált regényét.

 


A borítókép csak illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com

Forrás: Simple alkalmazás