Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be
Nyíltnap Simple appal

Nyíltnap látogatása végzősként

A nyíltnap megtekintése nagyban meg tudja könnyíteni végzős diákként a továbbtanulással kapcsolatos döntésünket. Sokan viszont nem élnek ezzel a lehetőséggel mert nem hiszik, hogy ezeken a napokon reális képet kapnak az adott intézményről. Most viszont összeszedtünk pár szempontot és tippet az egyetemi nyíltnapok látogatásával kapcsolatban.

 

Menjek, ne menjek?

Igaz, ma már szinte bármit megtudhatsz az interneten keresztül az egyetemekről és képzéseikről. Egészen más élményt nyújt azonban, ha saját bőrödön tapasztalhatod meg az adott hely kisugárzását, hangulatát. Persze, ilyenkor minden intézmény igyekszik a legjobb oldalát mutatni, de ne feledd, a nyíltnapokon van lehetőséged érdeklődni a már ott tanuló diákoktól. Ők rávilágíthatnak a negatívumokra is és rengeteg hasznos információval láthatnak el. Ki tudja, talán beleszeretsz a campusba vagy a városba és megváltozik az eddig szilárd elképzelésed a továbbtanulással kapcsolatban. Esetleg, ha éppen bizonytalan vagy, akkor a jó élmények megkönnyíthetik számodra a döntést.

 

Pár tipp, ha meglátogatsz egy egyetemet

Mielőtt útnak indulsz érdemes összeírni, átgondolni, hogy milyen elvárásaid vannak az iskolával szemben, mi az, amit mindenképp meg szeretnél kérdezni a hallgatóktól.. Így biztosan nem marad ki semmilyen fontos információ sem. A téged ért impressziókat pedig szintén leírhatod, így könnyebben összehasonlíthatod a különböző egyetemeken szerzett tapasztalatokat egymással. Ennek a listának nagy hasznát fogod majd venni az intézmények sorrendjének meghatározásakor.

 

Fedezz fel a Simple appal!

Neked is ismerős lehet az érzés, mikor egy új helyen elveszettnek érzed magad. Ez esetben segítség lehet a számodra, ha előre megveszed a mobiljegyed, amit pár érintéssel megtehetsz a Simple alkalmazáson keresztül. Így nem kell még arra is figyelmet fordítanod, hogy vonaljegyet vásárolj, ha megérkeztél az egyetemi városba és több időd marad a tájékozódásra, a város felfedezésére.

Mobiljegyet vásárolok

 


A borítókép csak illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com

Forrás: https://www.felvi.hu/felveteli/jelentkezes/korabbi_elj_archivum/korabbi_elj_20a_p/nyilt_nap_elso_kezbol_intezmenyrol