Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be

Nyaralás? Összegyűjtöttük mik azok, amiket semmiképp ne felejts otthon!

A nyaralás előtti időszakban egy kellékes lista nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy stresszmentesen induljunk neki a várva várt vakációnak. Ezzel megelőzhetjük, hogy esetleg otthon felejtsünk valami fontosat, ami akár bosszankodásba is kerülhet a későbbiekben. Mutatunk pár holmit, melyeket mindenképpen érdemes az elsők között bepakolni a bőröndbe!

 

A szükséges dokumentumok

A toplista első helyén állnak a személyes dokumentumok. Ezek közé tartozik például az útlevél, a vízumok, repülőjegyek, személyazonosító okiratok és egyéb szükséges iratok. Győződjünk meg róla, hogy ezek mindegyike egy helyen, összegyűjtve áll egy biztonságos helyen, illetve persze arról is, hogy ne legyenek lejárva. Ennek elkerülése érdekében érdemes ezeket már pár hónappal a nyaralás előtt lecsekkolni. Amennyiben autóval tesszük meg az utat, ne felejtsük el az ahhoz tartozó törzskönyvet, valamint a forgalmit is a kesztyűtartóban tudni.

 

Gyógyszerek és vitaminok

A rendszeresen szedett gyógyszerek, vitaminok és táplálékkiegészítők a nyaralás során sem hiányozhatnak a táskából. Érdemes belőlük akár több dobozzal is beszerezni, már indulás előtt pár héttel. Abban az esetben pedig, ha a kisgyerekek hasfájósak lennének az út során, pakoljunk be hányáscsillapítót, széntablettát, illetve általános fájdalomcsillapítót is. Jobb megelőzni a bajt, főleg, ha trópusi országa utazunk, ahol jó eséllyel ehetünk vagy ihatunk olyasvalamit, ami gyomrunk számára még nem megszokott.

 

Utazási biztosítás kötése

Az utazási biztosítás egy olyan fontos eleme a kiruccanásnak, amely gyakran alul becsült, de kritikus fontosságú lehet a váratlan helyzetek kezelésében. Az egyik legfontosabb része pedig egészségügyi fedezet. Ez biztosítja, hogyha baleset vagy betegség történik a nyaralás során, ne saját pénztárcánkhoz kelljen nyúlni. Ez különösen fontos külföldi utak esetén, ahol az egészségügyi ellátás költségei jelentősen magasabbak lehetnek, mint itthon.

További előnye még az esetleges balesetekből származó károk fedezése. Például, ha elveszítenénk a poggyászt vagy lekésnénk a repülőgépet egy műszaki hiba miatt, az utazási biztosítás segíthet az ilyen típusú károk kártérítésben.

 

Védelem a nap ellen

Szerencsére egyre elterjedtebb a fényvédő használata a hétköznapok során is, hiszen megelőzhetjük vele az öregedés jeleit, valamint megóvjuk vele bőrünket a káros sugaraktól, mivel az erős napfény csúnya leégést okozhat. Ezért elengedhetetlen a napvédő krémek és naptejek használata, különösen azoknak, akik hosszabb ideig tartózkodnak a vízben, vagy olyan helyeken, ahol az UV-sugárzás intenzitása magasabb. Fontos, hogy legalább 30-as vagy annál magasabb fényvédő faktorú terméket válasszunk, és rendszeresen újra alkalmazzuk őket, különösen úszás vagy izzadás után.

 

+ tipp: Persze a nagy készülődésben mégis megeshet, hogy valamit véletlenül otthon hagyunk. Ilyenkor lép életbe a B terv, egy közeli üzlet keresése. Ehhez van egy szuper tippünk, mégpedig a Simple applikáció Hűségkártya opciója. Bárhol is legyél az országban, az alkalmazás segítségével minden hűségkártyádat egy helyen tudhatod, így mindig növelheted pondjaidat és kedvezményeidet. A menete egyszerű, plusz a pénztárcád is könnyebb lesz!


A kép illusztráció. A kép forrása: shuttestock.com.

Forrás:

https://sielok.hu/rovat/hasznos/cikk/mit-vigyunk-magunkkal-nyaralasra-bepakolas-lista/