Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be

Nyaralás mobiltelefonnal? Mutatjuk, hogyan vigyázz rá!

Természetes, hogy a mobilodat afféle digitális svájci bicskaként mindenhová magaddal viszed, és utazáskor is hű társaddá válik. Hogy sokáig az is maradjon, mutatunk néhány tippet annak érdekében hogyan vigyázhatsz rá, és mit tehetsz akkor, ha már megtörtént a baj.

Telefonod biztonságáról elsősorban Te magad gondoskodhatsz úgy, hogy megteszel néhány ésszerű óvintézkedést azért, hogy például megvédd a készülékedet a jogtalan eltulajdonítástól:

  • Legfontosabb, hogy mindig tartsd szemmel a telefonodat, az őrizetlenül, könnyen hozzáférhető helyen hagyott készüléket tulajdonítják el a legkönnyebben.
  • Ha közösségi közlekedésen utazol, ne rakd le magad mellé az ülésre a telefonodat, tedd inkább egy belső zsebedbe.
  • Ha a táskádba rakod, akkor tömegben a táskát ne a hátadon vagy a válladon vidd, fogd kézbe szoroson magad mellett.
  • Az autó nem értékmegőrző. Ne hagyd a telefonod a járműben, főleg ne látható helyen, például az ülésen.
  • Strandon, kempingben használj zárható értékmegőrzőt, ne hagyd a törülköző alatt, vagy a sátorban. Vigyél magaddal vízálló tokot, amit fürdőzéshez is tudsz használni!

 

Köss mobilodra biztosítást még ma gyorsan és egyszerűen, a Simple alkalmazás Készülékbiztosítás szolgáltatásával!

 

Ha a biztosított készülékedet a legnagyobb óvatosság ellenére is eltulajdonítják, így járj el annak érdekében, hogy kárigényedet a lehető leggyorsabban rendezzék:

  1. Eltulajdonítás esetén haladéktalanul értesítsd a rendőrséget és tegyél feljelentést. A feljelentésről kapott jegyzőkönyvet be kell küldened a biztosítónak.
  2. FONTOS, hogy az eltulajdonított készülék egyértelmű azonosíthatósága érdekében a rendőrségi jegyzőkönyvnek tartalmaznia kell a készülék IMEI számát is, amelyet a gyári dobozban, a vásárlási számlán, vagy iPhone készülékek esetén az https://appleid.apple.com/ oldalon is megtalálhatsz. Külföldi utazás előtt ezt érdemes előre kikeresni. TIPP: ha telefonodon „tárcsázod” a *#06# karaktersort, automatikusan megjelenik a készüléked IMEI-száma.
  3. Tiltsd le a készülékedet. A mobilszolgáltatónál vásárolt készülék letiltáshoz is szükséged lesz a készülék IMEI számát is tartalmazó rendőrségi feljelentésre.
  4. A káreseményt haladéktalanul, de legkésőbb a tudomásodra jutástól számított 5 napon belül jelentsd be a biztosítónak a hello.hu weboldalon, ahol csatolnod kell az ellopott készülék IMEI számát tartalmazó rendőrségi jegyzőkönyvet, valamint egy rövid leírást is megadhatsz arról, hogyan történt a káresemény*.
  5. Ha minden szükséges adatot megadtál és rendőrségi jegyzőkönyvet is csatoltad, a biztosító a lehető leghamarabb, de legfeljebb 15 napon belül gondoskodik a kárrendezésről.

*ha a mobilodat külföldön lopják el, úgy a biztosító felé még azt kell igazolnod, hogy a külföldi tartózkodásod időtartama nem haladta meg a 60 napot. Részletesebb információkat a kárrendezésről a biztosítási feltételeket itt találsz.