Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be

NetPincér – több száz új étteremmel bővült a Simple alkalmazás

Elérhetővé vált a Netpincér kínálata a Simple alkalmazásban, így az app közel 600.000 felhasználója mostantól ezernél is több étterem közül választhat.

A statisztikák alapján az ételrendelés funkció dinamikusan bővül, 2018 első félévében – 2017 azonos időszakához viszonyítva – körülbelül kétszer annyi tranzakciót regisztrált az OTP Mobil. 

Bekerült a Netpincér kínálata a Simple alkalmazásba, a népszerű ételrendelős szolgáltatás teljes portfóliója elérhetővé vált az OTP Mobil appjában. Ezzel a Simple by OTP közel 600.000 felhasználója több száz új étterem és rengeteg ételtípus közül válogathat, miközben a területi lefedettség is bővült.

A lépést az is indokolta, hogy az alkalmazásban elérhető, további szolgáltatások mellett az ételrendelés is folyamatosan és dinamikusan bővül. Az adatok alapján elmondható, hogy 2018 első félévében több mint 86.000 adag főételt, több mint 6.900 adag köretet és több mint 27.000 adag feltétet rendeltek, mindez azt jelenti, hogy valamennyi területen duplázódtak a számok 2017 azonos időszakához viszonyítva. Emellett a teljes időszakra vetített tranzakciószám is közel kétszer annyi volt, mint tavaly. Az online ételrendelés egyébként a Nielsen adatai alapján is egyre népszerűbb Magyarországon. A hazai lakosság 49%[1]-a használ valamilyen online platformot arra, hogy ebédjét, vacsoráját házhoz szállíttassa. Az interneten történő ételrendelés a harmadik legnépszerűbb online tranzakciós tevékenység hazánkban.

 A pizza az abszolút nyerő        

Ahogy tavaly, idén is toronymagasan a pizza vezeti a képzeletbeli listát. A rendelések adatait vizsgálva kiderült ugyanis, hogy 2018 első félévében a Simple alkalmazást használók több mint 27.000 alkalommal rendeltek úgy, hogy a kosárban legalább egy pizza is szerepelt. Ez már csak azért is különleges, mivel tavaly egész évben, összesen fizettek több mint 37.000 alkalommal pizzát is tartalmazó rendelésért. A Netpincér adatai is alátámasztják az olasz étel egyeduralkodását, adataik szerint az országban online leadott ételrendeléseknek 55 százalékában hoz pizzát a futár. Az alkalmazás használói körében a második legnépszerűbb étel a hamburger, ezt az ételt tartalmazó tranzakcióból több mint 4.300 darab futott át az OTP Mobil rendszerein 2018 első félévében.

Az ételrendelés szolgáltatás bővítése kapcsán Benyó Péter, az OTP Mobil ügyvezetője elmondta: Az utóbbi időben több stratégiai megállapodást is kötöttünk, folyamatosan bővítjük az elérhető szolgáltatásaink körét. Azt gondolom, hogy bár a Netpincér online fizetései mögött már egy ideje a SimplePay áll, azáltal, hogy bekerültek az alkalmazásba is, felhasználóink még kényelmesebben és egyszerűbben tudnak ételt rendelni mostantól.  

[1] Forrás: Nielsen Globális összekapcsolt kiskereskedelmi felmérés (2016)