Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be

Nagy Gatsby a színpadon – őszi színházajánló

Tegyük fel, hogy a színházi évadkezdés egy csomó szuper darabot tartogat a számunkra. És tegyük fel, hogy a jegyeket bárhol, bármikor megkaparinthatod egy mobilapplikáció segítségével. A Simple alkalmazással ez nem csupán egy elmélet – ez a valóság! Lássuk, mit érdemes idén ősszel mindenképp megnézni.

Munkába menet a buszon, a pékségben sorban álláskor, vagy éppen otthon a kanapén nyújtózkodva egy hosszú nap után, csak pörgesd végig az app jegykínálatát, és csapj le a Neked szimpatikus előadásra: miután kiválasztottad az ülőhelyeket, akár egy gombnyomással is fizethetsz. Öt budapesti színház repertoárjából válogattunk, megnéztük, mely premierekre érdemes odafigyelni az őszi időszakban, illetve milyen visszatérő darabokra számíthatunk. 

Valódi rejtélyek nyomában: Mi történt Vegasban

A The Lifespan of a Fact alig egy éve jelent meg a Broadwayen olyan sztárok szereplésével, mint Daniel Radcliff, Bobby Cannavale és Cherry Jones. A nagysikerű művet most novemberben Ujj Mészáros Károly rendező hozza el a Centrál Színház színpadára Mi történt Vegasban címmel. Egy Las Vegas-i éjszakába csöppenünk, ahol egy világklasszis író, egy pályakezdő újságíró és egy főszerkesztőnő egymásnak esik egy kétes eredetű cikk miatt. A hármasnak döntenie kell a cikk sorsáról, a leadási határidőig viszont már csak néhány óra van hátra. A darabot Balsai Móni, László Zsolt és Rada Bálint előadásában tekinthetjük meg.

Glamúr a 20-as években: A nagy Gatsby

Scott Fitzgerald világhírű művének szereplői szeptemberben a Vígszínház színpadán elevenednek meg. Jay Gatsby, a titokzatos múltú úriember a csillogás világában él. Ezt a fényűző életet csupán azért teremtette meg, hogy felhívja magára élete nagy szerelmének, Daisy-nek figyelmét. A darab zenéjét Kovács Adrián szerezte, szövegkönyvét Vecsei H. Miklós írta, dalszövegeit pedig Vecsei H. Miklós jegyezi a rendezővel, ifj. Vidnyánszky Attilával kiegészülve. Utolsó jegyek!!!

Klasszikus új köntösben: Mágnás Miska

Szirmai Albert, Bakonyi Károly és Gábor Andor 1916-ban bemutatott operettje, a Mágnás Miska már számtalan színpadi feldolgozást megélt, közel 20 év után pedig újra megelevenedik a Vígszínház színpadán. Szeretett hőseink, Miska és Marcsa történetét három jelzővel lehet a legjobban körülírni: humor, irónia és a lehető legmélyebb szerelem, ami vasúti pályákat is átírhat… A darab színpadraviteléről Eszenyi Enikő és Vörös Róbert gondoskodik.

Zene a köbön: Once / Egyszer…

Szeptember 20-án láthatjuk először Szirtes Tamás rendezésében a Once / Egyszer… című darabot a Madách Színházban, amelyben álmaink megvalósításának fontossága és a zene mindnyájunkat összekötő ereje kerül a középpontba. A történet szerint egy dublini utcazenész srác beleszeret egy fiatal cseh lányba. Bár kölcsönös vonzalmukat beárnyékolják a múlt lezáratlan szerelmei, a lány személyisége újfajta inspirációt ad a zenésznek, miközben kapcsolatuk egyre mélyebbé és összetettebbé válik. A darabot az teszi igazán különlegessé, hogy a szereplők maguk alkotják a musical zenekarát is, tehát komoly hangszeres tudással rendelkeznek a színészek. 

Egy csipetnyi Olaszország: Rocco és fivérei

A Nemzeti Színházban szeptember 19-én debütál Vidnyánszky Attila rendezésében a Rocco és fivérei. A darab alapját Luchino Visconti azonos című filmjének forgatókönyve adja, ebben öt testvér történetét ismerhetjük meg az 1950-es évek Olaszországában. Apjuk halálát követően a család a folyamatosan fejlődő Milánóba költözik. Az összetartó testvéreket a fennmaradásért való küzdelem, a honvágy, a szerelem és a folytonos versengés szép lassan elidegeníti egymástól. 

Ablak a valóságra: Tartuffe

Október 18-án mutatják be Molière klasszikusát, a Tartuffe-öt a Nemzeti Színházban. A mű töretlen sikerét bizonyítja, hogy minden kor képes az arcára formálni. Rengeteg színpadi olvasattal találkozhattunk már, minden alkotó más üzenetet kíván a maga Tartuffe-jével kifejezni és más torz társadalmi jelenséget kíván felnagyítani. David Doiasvili grúz rendező két eddigi nemzeti színházas rendezéséhez, a Szentivánéji álomhoz és a Cyranohoz hasonlóan most is egy olyan előadásra készülhetünk, amelyben kicsit mindenki magára ismerhet… 

Egy csipetnyi Disney: A Szépség és a Szörnyeteg

A Disney egyik legismertebb meséjéből készült családi musical már több mint huszonöt éve hódít az egész világon és itthon is igazi közönségkedvenc. A darab szeptember 14-től ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban, szeptember 20-án pedig az ezredik előadás alkalmából ünnepi meglepetéssel várja a nézőket a teátrum. Utolsó jegyek!!!

Vissza az eredetihez: Csárdáskirálynő

Szeptemberben egy igazi klasszikus visszatérését köszönthetjük a Budapesti Operettszínházban: Kálmán Imre halhatatlan remekművét, a Csárdáskirálynőt most a Kossuth-díjas Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója rendezésében láthatjuk a színpadon, olyan nevekkel, mint Fischl Mónika, Lévai Enikő, Kiss Diána, Vadász Zsolt, Bakos-Kiss Gábor, Homonnay Zsolt. A produkció az eredeti, 1916-os, Gábor Andor-féle változathoz nyúlik vissza, mely fülbemászó dallamaival és szerelmi bonyodalmaival a könnyedség megtestesítője lett.