Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be
Biztonságos jegyvásárlás - Simple app

Mobiljegy kisokos – biztonságos közlekedés a Simple appal

Szünetel az elsőajtós felszállás a BKK és a Volánbusz járatain, így ideiglenesen nincs lehetőség a jegyvásárlásra sem a járművezetőknél. Ha nem szeretnéd jegypénztárnál vagy jegyautomatánál indítani a napodat, próbáld ki a Simple app Mobiljegy szolgáltatását: pár kattintás, és a mobilodon landol jegyed vagy bérleted*, így a közlekedés is gördülékenyebb.

 

Nincs többé sorban állás, ha a telefonos jegyvásárlást választod

Ráadásul sokkal biztonságosabb lesz a közlekedés így, hogy saját eszközödön fizeted ki a bankkártya-adatok megadásával a vásárlást. Bankkártyádat el is mentheted a Simple-fiókodba, így ha például pont lejárt a bérleted, egy kattintással újravásárolhatod azt.

Mobiljegyedet a következő módokon tudod érvényesíteni, illetve felmutatni: ha metrózol, a „Metróra szállok” funkciót válaszd, és engedd, hogy az app mobilod helyadatait felhasználva határozza meg a megállót. Egyéb esetben a „Kódbeolvasás felszálláshoz” funkció segítségével a kihelyezett, QR-kódhoz hasonlatos kódot kell beolvasnod telefonod kamerájával. Ha ellenőr jön, a „Felmutatás ellenőrnek” gombra kattints.

Így tudsz fővárosi napijegyet, illetve bérletet vásárolni az appal

Lépj be a Simple alkalmazásba, és keresd meg a „BKK Mobiljegy” szolgáltatás menüpontját. Ide belépve fővárosi bérleteket és napijegyeket (24 órás és 72 órás jegyeket, valamint hetijegyeket) vásárolhatsz. Bökj az „Új jegy vásárlása” gombra, majd válaszd ki a megvásárolni kívánt terméket. Ahol szükséges, add meg érvényes, személyazonosításra alkalmas igazolványod számát.

Ha Volánbusszal vagy egyéb vidéki járattal utazol, ezeket a lépéseket kövesd!

Az alkalmazásban válaszd a „Mobiljegy” szolgáltatást, és kattints az „Új jegy vásárlása” gombra. Ha helyi járaton fogsz utazni, először a várost (vagy szolgáltatót) kell megadnod. A „Termék típusa” legördülő menüben találod a menetjegy és helyi bérlet opciókat: a szolgáltatók bérlettípusai (összvonalas, kombinált), illetve kedvezményei (tanuló, nyugdíjas) mind elérhetőek az alkalmazásban is.

Ugyanezen a felületen vásárolhatsz helyközi menetjegyeket és bérleteket is: ezt a kategóriát a „Város/Szolgáltató” listából tudod kiválasztani. Miután kiválasztottad a termék típusát, az alkalmazás felkínálja, milyen távolságokra tudsz mobiljegyet vásárolni. Ha bizonytalan vagy, a menetrendek.hu oldal segít meghatározni, hogy hány kilométert fogsz utazni.
Fontos: a Volánbusz Zrt. döntése alapján a 2021. április 2-től megvásárolt helyi- és helyközi menetjegyek felhasználási ideje 30 napról 12 órára változott.

Áprilisban díjmentesen utazhatnak az alsó tagozatos diákok a MÁV-Volán-csoport járatain. A részletekért látogass el IDE.


*A mobiljegy vásárlásához, és a kihelyezett kód leolvasásához aktív internetkapcsolattal kell rendelkezned.

Forrás: volanbusz.hu/hu/hirek/hir/36561
bkk.hu/utazasi-informaciok/kozossegi-kozlekedes/elso-ajtos-jaratok/